Arama sonuçları

Öğretmenlere LGS mesajı: Gönüllü olun yoksa resen atanacaksınız

Öğretmenlere LGS mesajı: Gönüllü olun yoksa resen atanacaksınız

Öğretmenlere LGS mesajı: Gönüllü olun yoksa resen atanacaksınız. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 20 Haziran’da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) gözetmen ve salon başkanı sayısı için başvuruların yetersiz olduğunu belirterek, öğretmenlere çağrı yaptı. Bu çağrıda öğretmenlerin gönüllü olarak başvuru yapmaları, zaten başvuru yetersiz kaldığında da resen atanacakları duyuruldu.

20 Haziran'da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için sınavda görevlendirilecek öğretmen aranıyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında sınav sosyal mesafe gözetilerek gerçekleştirileceği ve bu yıl da sınava girecek öğrenci sayısının 600 bin fazla olması nedeniyle daha çok sınav görevlisine ihtiyaç duyuluyor. Sınavda görev almak için öğretmenler gönüllü başvuru yapıyor.

ÖĞRETMENLERE LGS MESAJI: GÖNÜLLÜ OLUN YOKSA RESEN ATANACAKSINIZ

 

Ancak bu yıl hem daha fazla salonda sınav yapılacağı ve öğretmenlerin de pandemi yüzünden görev almak istememesi üzerine bakanlık da önlemlerini alıyor.

Geçtiğimiz hafta karar alan bakanlık öğretmenlerin istemese de sınav görevlisi olarak ‘resen’ atanabileceklerini duyurdu. Bu yazı üzerine de il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden öğretmenlere SMS gelmeye başladı.

Bu mesajlarda şunlar yer alıyor.

“20 Haziran 2020 tarihinde yapılacak LGS Sınavında görev alacak salon başkanı ve gözetmen sayısı başvurusu yeterli değildir. Bu sebeple:

- Tüm öğretmenlerimize MEBBİS üzerinden 27.05.2020 tarihine kadar başvuru yapmaları konusunda gerekli duyurunun yapılması.

- Yeterli başvuru olmadığı takdirde  resen atama yapılacağının bilinmesi.

- Okullarında sınav yapılacak Okul Müdürlerimizin yarından (27 Mayıs) itibaren sınav  hazırlıklarına bizzat başlamaları.”

26-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş