Arama sonuçları

Zincir okullara dönüşmeyeceğiz

Zincir okullara dönüşmeyeceğiz

Zincir okullara dönüşmeyeceğiz. Bu sözler Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine gelen Akın Süel’e ait.  Türkiye’nin eğitimde en köklü okullarından biri Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Işık Okulları. 1885’te Selanik’te kurulan Atatürk’ün hocası Şemsi Efendi’nin de katılımıyla Türk ailelerinin çocuklarını eğitmek üzere kurulan okul, Balkan Savaşı’nın ardından İstanbul’a taşındı. 

Kurulduğu günden bu yana eğitim misyonunu “İyi insan yetiştirmek” olarak açıklayan FMV kısa süre önce yeni yönetim kurulu başkanını seçti. 2008 yılından bu yana vakfın yönetim kurulu üyesi olan Akın Süel, Nişantası Işık Lisesi mezunu. Uzun yıllar Türkiye Basketbol Federasyonu’nda yöneticilik de yapan Süel, Türkiye Sinai Kalkınma Bankası’nda da Hukuk Müdürlüğü ile Genel Sekreterlik görevlerini yürüttü. 

FMV Yönetim Kurulu Başkanı Akın Süel ile kurumun eğitim anlayışını ve hedeflerini konuştuk.

132 YILLIR İYİ İNSAN YETİŞTİRİYORUZ: FMV okulları ve üniversitenin hedefi sadece akademik başarı değildir. Bizler kuruluşumuzdan bu yana “iyi insan” yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu hedefimiz hiç değişmedi, bundan sonra da eğitim felsefemizde yer alacak. 

ZİNCİR OLMA PEŞİNDE DEĞİLİZ: Kurum olarak Türkiye’nin çeşitli illerinde de kampus açalım, zincir okul haline dönüşelim anlayışımız yok. Şu anda Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy ve son olarak açtığımız Ispartakule kampuslarımız ile Tuzla’da bir anaokulumuz var. Hedefimiz mevcut olanların kapasitesini artırmak. 

SPOR, SANAT VE TASARIM AKADEMİSİ: Öğrencilerin spor, kültür ve sanat alanlarında gelişimlerini desteklemek için Işık Spor, Sanat Tasarım Akademisi kurduk. Öğrenciler her spor dalını yapabiliyor. Bir müzik enstrümanı çalması yönünde teşvik ediliyor. Yeteneklerine göre sanat alanında yönlendiriliyorlar. Akademi’ye sadece kendi öğrencilerimizi almıyoruz aynı zamanda dışardan öğrenciler de geliyor. Sadece akademik müfredatla çocukların gelişimini sağlayamayız, onu spor, kültür ve sanat alanında da desteklemek gerekiyor. Bu programları FMV Işık Üniversitesi ile birlikte yapıyoruz. 

SINAVLARA DESTEK PROGRAMLARI: Eğitim sistemi sınav odaklı olduğu için öğrencilerimizi bu sınavlara da hazırlamak zorundayız. Bu yüzden de TEOG, YGS ve LYS destek programları veriyoruz.  

ÇAĞDAŞ, SORGULAYAN ÖĞRENCİLER: Öğrencilerimizin çağdaş, sorgulayan, araştıran, yaşam boyu öğrenen, yaşadıkları çevreye ve topluma duyarlı yetişmesini istiyoruz. Eğitim programları onların dünya vatandaşı olmaları üzerine kurulu.

ULUSLARARASI AKREDİTASYON: CIS Council of International Schools tarafından akredite edilmiş durumdayız. Ayazağa ve Işık Liseleri Uluslararası Bakalorya (IB) programı sayesinde öğrencilerini çift diploma ile mezun ediyor. 

TEKNOLOJİ SINIFLARI: Teknoloji kullanımına en erken geçen kurumuz. Akıllı sınıf konsepti uyguluyoruz, sınıflar teknoloji donanımlı, dersler interaktif ve tablet destekli yürütülüyor.  

ÖĞRETMEN ÇOK ÖNEMLİ: Çocukların gelişmesinde sorgulayan araştıran bireyler olarak yetişmesinde öğretmenler çok önemli. Eğitimde fark yaratan ülkelerde öğretmen donanımının ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Öğrenci ve okulun yaklaşımı bu yüzden çok önemli.Öğretmenlerimizin eğitimleri hizmet içi eğitimlerle sürekli güncelleniyor. 

ADINI ATATÜRK ONAYLADI

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları Atatürk’ün hocası Şemsi Efendi’nin de katılımıyla Türk çocuklarına eğitim vermek için 1885'te Feyz-i Sıbyan adıyla Selanik'te kuruldu. Okul, Balkan Savaşı’nın ardından İstanbul’a taşındı ve ilk kampusu Nişantaşı’nda açtı. 1934’te Atatürk’ün onayı ile “Işık” adını aldı. Şu anda Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy ve Ispartakule olmak üzere 4 kampusta anaokulunda liseye kadar 5 bin öğrenci okuyor. Tuzla’da bir anaokulu olan Vakıf 1996 yılında da FMV Işık Üniversitesi’ni kurdu. Maslak ve Şile kampuslarında 5 fakültede 42 lisans, 21 önlisans, 30 yüksek lisans, 5 doktora programında yaklaşık 7 bin öğrenci eğitim görüyor. 

04-03-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş