Arama sonuçları

2017 YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2017 YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2017 YGS sonuçları bugün açıklanıyor. Üniversite sınavlarının ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) geçtiğimiz 12 Mart’ta yapıldı. YGS’ye 2 milyon 265 bin 902 aday başvurdu. Başta 09.45 mağdurları olmak üzere kaç kişinin sınavlara giremediği de bugün açıklanacak sonuçlarla birlikte ortaya çıkacak.

ÖSYM’nin sitesinde yer alan sınav takvimine göre 2017 YGS puanları bugün açıklanacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

YGS'DE İKİ BARAJ GEÇİLECEK

YGS'de adaylar sonuç belgelerinde 6 farklı puan türünde hesaplanmış puanlarını görecek. Bu puanlara henüz Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) eklenmiş olmayacak. Bu puanlar okullar kapandıktan sonra ÖSYM’ye bildirilecek. Lisan Yerleştirme Sınavları (LYS) ile birlikte yerleştirme puanları da YGS dahil olmak üzere açıklanmış olacak. YGS’de adayların tercih hakkı kullanabilmesi için iki barajı aşmış olmaları gerekecek. 

Bunlardan biri 150 puan barajı. Bu baraja ulaşanlar önlisans, açıköğretim ve bazı lisans programlarını tercih edebilecek. İkinci baraj ise 180 puan barajı. YGS'de 6 puan türünden birinde 180 ve üzerinde puan alanlar da önümüzdeki haziran ayında yapılacak 2017 LYS'lere katılma hakkını kazanacak.

LYS BAŞVURULARI HAFTAYA BAŞLIYOR 

LYS başvuruları 4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacak. LYS'lere YGS'nin 6 puan türünden herhangi birinde 180 ve üzerinde puan alanlar başvurabilecek. LYS’ler ise 5 ayrı oturum halinde yapılacak. Adaylar isterlerse tüm sınavlara girebilecek. Ancak puanınızın hesaplanabilmesi için adayın en az iki sınava girmesi gerekiyor. 

 

28-03-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş