Arama sonuçları

2022 DGS’de hesaplama hatası iddiası

2022 DGS’de hesaplama hatası iddiası

 

KPSS’nin ardından bu kez yeni bir sınav daha tartışmalara neden oldu. Ön lisans mezunlarının diplomalarını lisans programlarına tamamlamak için girdikleri ve sonuçları da 11 Ağustos’ta açıklanan Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) ile ilgili yanlış hesaplama iddiası söz konusu. Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre cevap kağıtları ile aday cevaplarının da erişime açılmasının ardından adaylardan kitapçıklarla optiklerin birbirine uymadığı yönünde iddialar gelmeye başladı.

HATALI HESAPLAMA İDDİASI

Konuyla ilgili Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat, “ÖSYM’den yeni bir skandal mı? Dikey Geçiş Sınavı sonuçları ile ilgili yüzlerce sınava giren genç bizlere ulaşarak optik okuyucuların hatalı net hesapladığını ifade ediyor. İddialara cevap istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ADAYLAR NE DİYOR?

Sosyal medyadan konuyu gündeme taşıyan adaylar, kendi kitapçıkları ile optiklerinin karşılaştırılmasını talep ediyorlar. Yorumlar şöyle:

- Yanlışlar doğru, doğrular yanlış hatta boş sorular bile yanlış hesaplanmış gözüküyor.

- İlk yayınlanan cevap anahtarına göre 4 yanlış, sonra silinip yayınlanan cevap anahtarında 9 yanlışım gözüküyor hatta yanlış olarak hesapladığım bir sorum da doğru gözüküyor.

- 39. sorudan sonra hiç yanlış yapmadım ama gelin görün ki optik öyle demiyor.

 

 

14-08-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş