Arama sonuçları

2023 LGS: Kasım ayı örnek soruları yayımlandı

2023 LGS: Kasım ayı örnek soruları yayımlandı

Önümüzdeki haziran ayında yapılması planlanan 2023 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için ikinci örnek sorular yayımlandı. Kasım ayı LGS örnek soruları ara tatil nedeniyle yayımlanmamıştı. Kasım ayı örnek soruları ile cevap anahtarının yanı sıra soruların ilk kez de videolu çözümleri de yayımlanmış oldu.

LGS Kasım ayı sözel soruları için TIKLAYINIZ

LGS Kasım ayı sayısal soruları için TIKLAYINIZ

HER AY YAYIMLANACAK MI?

Peki LGS örnek soruları geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi her ay yayımlanmaya devam edecek mi? Bu soruyu bakanlık yetkililerine sorduk. LGS örnek sorularının geçtiğimiz yıl her ayın ilk Pazartesi günü yayımlandığını ve bundan sonra nasıl bir takvimde yayımlanacaklarını sorduk. Bakanlık yetkilileri LGS örnek sorularının her ay yayımlanacağını, tarih olarak da her ayın 15’inin belirlendiğini dile getirdi. Eğer 15’i hafta sonuna gelirse de ilk Pazartesi günü yayımlanacağını belirtti.

ARA TATİL TATİL OLUNCA

Ancak yetkililer kasım ayının 15'nde öğrenciler ara tatilde olacakları için "tatillerini bölmemeleri" amacıyla soruların 21 Kasım'da yayımlanmasına karar verdiklerini dile getirdi.

Biz de her zaman olduğu gibi LGS örnek soruları yayımlandığında pervinkaplancom instagram adresinden eğitimcilerle soruları değerlendirmeye devam edeceğiz.

 

 

 

21-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş