Arama sonuçları

2023 LGS örnek soruları ne zaman yayımlanacak?

2023 LGS örnek soruları ne zaman yayımlanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liseye Geçiş Sınavı (LGS) başladığı yıldan itibaren sınava hazırlanan öğrencilere destek olması amacıyla örnek sorular yayımlıyor. Bu yıl da geçtiğimiz ay yani ekim ayında örnek sorular yayımlandı. Ancak kasım ayının gelmesine rağmen LGS örnek sorularının yayımlanmamış olması öğrenci, veli ve öğretmenlerde merak uyandırdı. Soruların bundan sonra yayımlanıp yayımlanmayacağına ilişkin soru işaretleri de oluştu.

HER AY YAYIMLANACAK MI?

Peki LGS örnek soruları geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi her ay yayımlanmaya devam edecek mi?

Bu soruyu bakanlık yetkililerine sorduk. LGS örnek sorularının geçtiğimiz yıl her ayın ilk Pazartesi günü yayımlandığını ve bundan sonra nasıl bir takvimde yayımlanacaklarını sorduk. Bakanlık yetkilileri LGS örnek sorularının her ay yayımlanacağını, tarih olarak da her ayın 15’inin belirlendiğini dile getirdi. Eğer 15’i hafta sonuna gelirse de ilk Pazartesi günü yayımlanacağını belirtti.

ARA TATİL TATİL OLUNCA

Ancak yetkililer kasım ayının 15'nde öğrenciler ara tatilde olacakları için "tatillerini bölmemeleri" amacıyla soruların 21 Kasım'da yayımlanmasına karar verdiklerini dile getirdi.

Biz de her zaman olduğu gibi LGS örnek soruları yayımlandığında pervinkaplancom instagram adresinden eğitimcilerle soruları değerlendirmeye devam edeceğiz.

11-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş