Arama sonuçları

2023 LGS: Özel okullarda kayıtlar ne zaman başlayacak?

2023 LGS: Özel okullarda kayıtlar ne zaman başlayacak?

Aralarında yabancı özel liselerin de ve öğrencilerini Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanıyla alan birçok özel okulda kayıtlar 14 Temmuz’da son buldu. Bu okullar hem nakil döneminde hem de kayıt çekmeler nedeniyle oluşabilecek olası boş kontenjanları için tekrar kayıt almaya 24 Temmuz’dan itibaren başlayacak.

Özel okullarda olduğu gibi devlet liseleri için de Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınav ve yerel yerleştirmeyla öğrenci alan okullar için tercihler 19 Temmuz’da bitti. Bundan sonra veliler ve öğrenciler yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını bekleyecek.

BOŞ KONTENJAN OLUR MU?

LGS yerleştirme sonuçları ise 24 Temmuz’da açıklanacak. Aynı gün ise hem LGS nakil uygulaması başlayacak hem de özel okullar tekrar kayıt alabilecek. Nakil uygulamasına özel okullara kayıtlı öğrenciler de katıldığı için bu dönemde özel okullarda boş kontenjan oluşuyor. Okullar tekrar puanlarını ve boş kontenjanlarını kendi web sitelerinden açıklıyor.

Aynı şekilde Galatasaray, İstanbul Erkek, Kabataş Erkek gibi liselerde de, öğrencilerin yerleşmelerine rağmen özel okullara geçişleri nedeniyle boş kontenjan oluşabiliyor. Velilerin bu dönemde hem özel hem de devlet okulların kontenjanlarını yakından takip etmeleri gerekiyor.

19-07-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş