Arama sonuçları

2024 LGS soruları: Türkçe yine belirleyici olacak mı?

2024 LGS soruları: Türkçe yine belirleyici olacak mı?

1 milyon 38 bin 192 öğrencinin katıldığı Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) sorular tartışılmaya başlandı. Özellikle Türkçe sorularının geçen sene olduğu gibi bu yıl da belirleyici olacağı belirtiliyor. Liseye Geçiş Sınavı’ndan sonra yapılan ilk  yorumlar Türkçe testinin bu yıl da belirleyici olacağı yönünde. Soruların geçen seneden daha zor olduğu ifade ediliyor. 

TÜRKÇE YAN FLÜT VE RÜZGAR TRİBÜNÜ SORUSU

Özellikle Türkçe’de birer sayfa tutan yan flüt ile rüzgar tribünü sorusunun uzunluğu dikkat çekti. Buna karşın dil bilgisi sorularının daha kolay olduğu belirtiliyor.  İlk oturumun mantığa ,bilgiye ve çok kitap okumaya dayalı hazırlanmış olduğu ifade ediliyor. Yine TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sorularının da geçen seneye göre daha zor olduğu dile getiriliyor. 

SAYISAL BÖLÜMDE MATEMATİK KOLAYDI

Sınavdan çıkan öğrenciler matematiğin zorlayıcı olmadığını söylüyor. Sınavla ilgili yapılan yorumlarda belirleyici dersin matematik değil Türkçe olduğu yorumu yapılıyor. Matematikte alışılmış soru tarzları olduğunu söyleyen öğrenciler benzer soruları yaptıkları için matematiğin kolay olduğu görüşünde. Öğretmenler, matematikte birkaç tane ayırt edici soru olduğunu onun dışındaki soruların kolay olduğu görüşünde. Fen ile ilgili yapılan yorumlar da matematik gibi zorlayıcı olmadığı yönünde. 

İŞTE LGS YORUMLARI 

  • #LGS2024 öğretmenler matematiğin zorlayıcı olmadığını söylüyor
  • Tahmin ettiğimiz gibi oldu belirleyici ders Matematik değil Türkçe olacak.
  • MEB’in Türkçe değerlendirmesindeki düzenlemeler bunun işaretiydi.#lgs2024
  • ”Matematik çokzor değil. Aksine çokkolay sorular var. Alışılmış soru tarzları var. Öğrenciler ben bunun benzerini yapmıştım demiştir hep.” 2-3 tane dikkat isteyen ayırtedici soru var onu yapan full yapar. ”Türkçe 2-3 soruya çokdikkat etmek gerekiyor. Küçük ayrıntılar var “ #lgs
  • Matematik ve fen kolay Türkçe ve din orta-zormuş Genel olarak kolay bir sınav yorumu var... Geçen seneki netlere ve yüzdelik dilimlere benzer şeyler yaşanır gibi
  • O kadar kitap bitirmeme rağmen lgs matematikten sadece 5 tane soru işaretleyebildim böyle eğitim sistemine lanet olsun artık!! Benim geleceğim çalınıyor!
  • Matematik soru analizi 1)doğal sayı ile cebirsel ifade çarpımı(kolay) 2)bilimsel gösterim ondalık kesir bölme gerekli birim çevirme gerekli(kolay-orta) 3)gerçek sayılar(kolay) 4)kareköklü ifadeler toplama çıkarma(kolay) 5)grafik okuma(kolay) 6)yansıma(kolay)
  • lgs cok zordu arkadaslar :(
  • Türkçe soruları zormuş diyorlar #lgs
  • Lgs de Türkçe zorlamış fen zorlamış matematikten korkuyorduk ters köşe olduk. #LGSsınavı
  • normali bu, bu seneki lgs sorulari amerikadaki lise seviyesi matematik
  • Lgs nasıl geçti dostlar benimki çok iyiydi

SONUÇLAR 28 HAZİRAN’DA 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) LGS puanlarını ve öğrencilerin yüzdelik dilimlerini 28 Haziran’da açıklayacak.

02-06-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş