Arama sonuçları

Bakan Özer, 99 robotik kodlama atölyesi açtı

Bakan Özer, 99 robotik kodlama atölyesi açtı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce yürütülen KODELİ Projesi kapsamında bu yıl Cumhuriyetin 99'uncu yılı dolayısıyla 99 okulda kurulan robotik kodlama atölyesi törenle açıldı.

Projenin tanıtımı ve 99 atölyenin açılışı dolayısıyla Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Bakan Özer, kentteki eğitim yatırımları ve ayrılan bütçeye değindi.

Özer, bir ülkenin en değerli sermayesinin beşeri sermayesi olduğunu belirterek, beşeri sermayenin niteliğini artırmadaki en kullanışlı enstrümanın eğitim olduğunu söyledi.

Türkiye'nin en önemli fırsat penceresinin, genç nüfusunun ölçeğinin büyüklüğü olduğunu vurgulayan Özer, şunları kaydetti:

2000'Lİ YILLARDA EĞİTİM KÖTÜYDÜ

"Ama 2000'li yıllara geldiğimiz zaman baktığımız manzarada, aslında eğitim karnemizin çok da iyi olmadığını görüyoruz. 5 yaştaki okullaşma oranlarının yüzde 11'lerde, ortaöğretimde okullaşma oranlarının yüzde 44'ler seviyesinde, yükseköğretimde net okullaşma oranlarının da yüzde 14'lerde olduğu, yani hemen hemen ilkokul hariç tüm eğitim kademelerinde okullaşmanın yüzde 50'nin altında olduğu bir manzara var. Bugün rekabet etmiş olduğumuz OECD ülkeleri, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarını yüzde 99'ların üzerine çıkarmasına rağmen ülkemiz maalesef bu aşamaya 70 yıl gecikmeli ulaştı. Bugün geldiğimiz noktada, 5 yaştaki okul öncesindeki okullaşma oranı yüzde 11'den, yüzde 97'ye yükseldi. İlkokuldaki okullaşma oranı yüzde 99,63, ortaokuldaki okullaşma oranı yüzde 99,44, yani yüzde yüzlerde. Ortaöğretimde okullaşma oranı ise yüzde 44'ten yüzde 95'e yükseldi. Yükseköğretim okullaşma oranları, yüzde 14'lerden yüzde 48'lere çıktı. Son 20 yıl, eğitime erişimin maksimum seviyeye çıktığı, beşeri sermayemizin, geleceğin, yani Türkiye yüz yılının inşasında eğitimle niteliğinin arttığı bir döneme tekabül ediyor."

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a eğitimle ilgili yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkür eden Özer, "İnşallah bu kodlama atölyelerinde nice bilim insanları, kültür insanları, farklı alanlarda başarılı gençlerimiz yetişecek " dedi.

31-10-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş