Arama sonuçları

Bakan Özer: Yüz yüze eğitim bir tercih olmaktan çıktı, bir zorunluluk

Bakan Özer: Yüz yüze eğitim bir tercih olmaktan çıktı, bir zorunluluk

Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve YÖK Başkanı Erol Özvar’ın katılımıyla toplandı. Koronavirüs Bilim Kurulu'nun toplantısının ardından Sağlık Bakanı Koca ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile YÖK Başkanı Özvar birlikte açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in açıklamaları şöyle.

Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF gibi kurumlar da eğitimin kesintisiz olmasının hayati önemini söylüyor. Uzaktan eğitim ne kadar başarılı olursa olsun yüzyüze eğitimin yerine geçemez.

Yüz yüze eğitime geçilmesi bir tercih olmaktan çıkmış ve zorunluluk haline gelmiştir. Yüzyüze eğiitim için gerekli adımları Sağlık Bakanlığımızla birlikte attık ve atmaya devam ediyoruz.

OKULLARIN EKSİĞİ VAR MI?

Kamuoyunda okulların temizlikle ilgili eksikleri olduğu dile getiriliyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılında bu sürece hazırla 650 milyon TL tüm okullarımıza gönderdik. Geçen sene 223 milyon TL göndermiştik. 3 katı ödeneği yollamış durumdayız. Maskeden dezenfektana kadar her türlü hazırlıgı yapmış durumdayız.  Okullara 113 bin temizlik personeli görevlendirilmesi tamamlandı.

MEB olarak okulların temizlik ihtiyacını karşılayacak, güce de mali güce de sahibiz.

İki gündür uyum eğitimine 2 milyonun üzerinde, 165 bin öğretmen de aktif olarak okula başladı. Süreç olumlu geçiyor.

6 Eylül itibarıyla tüm kademeler ve tüm sınıf seviyelerinde haftada 5 gün açıyoruz. Bir daha okulların kapanmaması için sadece bakanlığa değil, tüm velilere, servis şoförüne kadar tüm paylaşlara düşüyor. Bir daha kapanmaması ve eğitimin kesintiye uğramaması için bir kez daha çağrı yapmak isterim: Kurallara uyalım ki bir daha okullarımız kapanmasın. Biz üzerimize düşen tüm önlemleri aldık, ama tüm paydaşları ilgilendiren süreç. Okullarımız ilk açılan ve son kapatılan yerler olmalıdır.

NASIL BİR TAKİP SİSTEMİ KURULDU?

Bakan Özer'e okullarda salgını kontrol için bir takip sistemi kurulduğu açıklaması hatırlatılarak, bu sistemin nasıl olduğu soruldu. Özer, şu yanıtı verdi:

"Geçen haftalarda bunu duyurduk. Tüm okullarımızda, yaklaşık 58 bin okullarımızda vaka, temas, aşı durumunu tüm bilgileri okul bazında takip eden bir elektronik sistem kurduk, okullarımıza da açtık. Sağlık Bakanlığı anlık olarak bizlerle anında paylaşıyor. Kimlerin PCR yaptırdığını, sağlık durumlarını anında tüm okullar, il ve ilçe müdürlükleri görebiliyor."

 

 

 

02-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş