Arama sonuçları

Bakan Tekin, Cumhuriyet konuşması yapan o öğretmenle ilgili ne dedi?

Bakan Tekin, Cumhuriyet konuşması yapan o öğretmenle ilgili ne dedi?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in TOBB Türkiye Eğitim Meclisi toplantısında yaptığı konuşma Cumhuriyet’in 100. Yılı etkinliklerinde yaptığı konuşma nedeniyle . “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlamasıyla gözaltına alınan ve ifadesi alındıktan sonra denetimli serbest bırakılan öğretmene de yer verdi.

Önce bazı özel okulların Milli Eğitim Bakanlığı’nın bastığı kitapları ambalajları açılmamış bir biçimde hurdaya gönderdiği yönündeki sosyal medya paylaşımlarının kamuoyunda infial oluşturduğunu ifade eden Tekin, bu gibi olayların özel okullarla ilgili yürüttükleri pozitif havayı negatife döndürdüğünü belirtti.

SİZ DE TEDBİRLERİNİZİ ALIN

Tekin, "Benim sizden istirhamım, sektör olarak bu anlamda sizi kamuoyu nezdinde zor durumda bırakabilecek olumsuz örneklere karşı siz de tedbirlerinizi alırsanız bizim de sizin adınıza yürüttüğümüz mücadelede taleplerinizin karşılanma oranı yükselir” diyerek, Tekin, ders kitabının bir örnek olduğunu, onun dışında başka örneklerin de bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

BUNLARA TEDBİR ALMAK LAZIM

"Bunlardan bir tanesi pazar günü Antalya'da yaşanan olay. Bu ve benzeri olaylar imajımızı, ilişkimizi nihayetinde kamuoyunda farklı ve tartışılır bir hale getiriyor. Bunlara bir tedbir almak lazım. Bunu bir şekilde sektör de kendi içinde değerlendirmesi gerekir diye düşünüyorum. Bu tür konularda dikkatli olursak biz de sürece sahip çıkacağız ve birlikte yürüteceğiz inşallah."

NASIL TASVİP EDEBİLİRİZ?

Bakan Tekin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, bu konu da gündeme geldi. Tekin, şu yanıtı verdi: "Öğretmenin bu davranışını nasıl tasvip edebiliriz? Bu gibi sorunlar yaşandığında ve ilgili birimlerin haberi olduğunda gereğini yaparlar. Nasıl böyle bir şeyi tasvip edebilirim? Bize çocuklar emanet, ona göre davranmalıyız" dedi.

ÖĞRETMEN GÖREVDE KALIR MI?

Bu sözler üzerine merak edilen Antalya TED Koleji’nde Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamalarında yaptığı konuşmada “Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkılmadığı”nı söyleyen ve “Türkiye Yüzyılı masalı” tanımını kullanan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Emine Karakaş’ın görevine devam edip edemeyeceği oldu.

 

ÖĞRETMEN NE DEMİŞTİ?

İşte öğretmenin konuşması:

“Onun için canını vermeye hazır olanların yanında O’nun adını anmaktan imtina edenlerle beraber. Cumhuriyetin bütün nimetlerinden faydalanıp, onu yok etmeye  çalışıyorlar. Bir yanda 100 yıl önce Anayasaya Cumhuriyet yazdırmak için ömrünü feda edenler, bir yanda bugün onu yok etmeye çalışan ‘Türkiye Yüzyılı’ masalına herkesi inandırmaya çalışanlar. Peki tüm bunlar olurken, sen neredesin?

Bildin mi 100 yıl önce kurulmuş Cumhuriyetinin değerini? Özgürlük kelimesinin anlamını kavrayabildin mi gerçekten? Kula kulluk etmediğin her gün için şükrettin mi yaradana?  

Kockaca ülken Araplar için darphane, Bulgarlar için AVM, Suriyeler için doğumhane, bizim için tımarhaneye dönüştürülmeye çalışırken, sen neredesin?

Tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti ibaresi sökülürken, Milli Marşı’nı kağıda bakmadan okuyamayan, ya da Milli Marşı okunurken ayağa kalkmaya tenezzül etmeyen bir güruh gencecik kadın sporcularını yaftalayıp, millilikten söz ederken sen neredesin?

Cumhuriyetin gözbebeği fabrikaları bir bir yabancılara satılırken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı parası olan herkese çerez gibi parası olan herkese dağıtılırken, yabancılar ülkende imtiyazlarla sefa sürerken, parası olan her şeye hüküm verirken; memurun, doktorun, işçin, öğretmenin kendi ülkesinde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görürken ve en önemlisi, ‘geleceğim’ dediğin gençler umutsuzca ülkeden gitmenin yollarını ararken, sen neredesin?”

01-11-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş