Arama sonuçları

Edebiyat öğretmeni: Konuşması önce alkışlandı, sonra gözaltına alındı

Edebiyat öğretmeni: Konuşması önce alkışlandı, sonra gözaltına alındı

Antalya TED Koleji’nde Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamalarında yaptığı konuşmada “Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkılmadığı”nı söyleyen ve “Türkiye Yüzyılı masalı” tanımını kullanan ve bu konuşma sırasında büyük alkış alan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Emine Karakaş gözaltına alındı. Öğrenci ve velilerin katıldığı törende konuşan öğretmen önce sosyal medyada hedef gösterildi, ardından da ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlamasıyla gözaltına alındı

 ‘TÜRKİYE YÜZYILI’ MASALI

İşte öğretmenin konuşması:

“Onun için canını vermeye hazır olanların yanında O’nun adını anmaktan imtina edenlerle beraber. Cumhuriyetin bütün nimetlerinden faydalanıp, onu yok etmeye  çalışıyorlar. Bir yanda 100 yıl önce Anayasaya Cumhuriyet yazdırmak için ömrünü feda edenler, bir yanda bugün onu yok etmeye çalışan ‘Türkiye Yüzyılı’ masalına herkesi inandırmaya çalışanlar. Peki tüm bunlar olurken, sen neredesin?

Bildin mi 100 yıl önce kurulmuş Cumhuriyetinin değerini? Özgürlük kelimesinin anlamını kavrayabildin mi gerçekten? Kula kulluk etmediğin her gün için şükrettin mi yaradana?  

Kockaca ülken Araplar için darphane, Bulgarlar için AVM, Suriyeler için doğumhane, bizim için tımarhaneye dönüştürülmeye çalışırken, sen neredesin?

Tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti ibaresi sökülürken, Milli Marşı’nı kağıda bakmadan okuyamayan, ya da Milli Marşı okunurken ayağa kalkmaya tenezzül etmeyen bir güruh gencecik kadın sporcularını yaftalayıp, millilikten söz ederken sen neredesin?

Cumhuriyetin gözbebeği fabrikaları bir bir yabancılara satılırken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı parası olan herkese çerez gibi parası olan herkese dağıtılırken, yabancılar ülkende imtiyazlarla sefa sürerken, parası olan her şeye hüküm verirken; memurun, doktorun, işçin, öğretmenin kendi ülkesinde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görürken ve en önemlisi, ‘geleceğim’ dediğin gençler umutsuzca ülkeden gitmenin yollarını ararken, sen neredesin?”

SOSYAL MEDYADA BAŞLADI

OdaTV’nin haberine göre Karakaş’ın yaptığı bu konuşma sosyal medya paylaşılmaya başlayınca aralarında Melih Gökçek’in de olduğu bazı hesaplarca hedef gösterilen öğretmen hakkında, Türk Ceza Kanunu’nun 216. maddesini ihlal suçundan soruşturma başlatıldı. Karakaş'ın yarın sabah Antalya Cumhuriyet Savcılığı’nda ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Bu arada Antalya Emniyet Müdürlüğü de  öğretmen Emine Karakaş'ın gözaltına alınmasına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“29 Ekim’de Muratpaşa sınırları içerisinde faaliyet gösteren TED Antalya Koleji’nde bir kadın şahsın 'Cumhuriyet Kutlamaları' sırasında yaptığı konuşmada kaydedilen görüntüler, sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. 'Konuşma yapan şahsın bir öğretmen olduğu, konuşmasının içeriğinde ‘Türkiye Yüzyılı'nı hedef aldığı, bir eğitim kurumunda siyaset yaptığı, birlik ve beraberliği zedeleyerek, ayrıştırıcı tutum sergilediği’ şekildeki görüşler üzerine çalışma başlatılmıştır. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatına istinaden, Antalya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince şahsın tespitine yönelik çalışmalar yapılmış, şüpheli Emine Karakuş isimli şahıs bugün yakalanmış, şahıs hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 216. Maddesi kapsamında ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan adli işlem yapılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN DESTEK

Bu arada Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da öğretmenin konuşma görüntülerini paylaşarak, TED Antalya Kolejinde 29 Ekim sabahı bir Cumhuriyet öğretmeni konuşuyor. Tebrikler öğretmenim” sözlerini paylaşınca sosyal medyada ikiye bölündü. Öğretmene destek ve eleştiri mesajları da yayımlandı.

31-10-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş