Arama sonuçları

‘Başöğretmen’ tepkisi: Tek Başöğretmen Atatürk

‘Başöğretmen’ tepkisi: Tek Başöğretmen Atatürk

Milli Eğitim Şûrası’nın açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öğretmenlik kariyer basamaklarıyla ilgili açıklamaları tartışma yarattı. Şûranın açılışında Erdoğan, sözleşmeli-kadrolu öğretmen ayrımını ortadan kaldıracaklarını ve mecburi hizmet hariç, sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu öğretmenlerle aynı haklara sahip olacaklarını söyledi.

HANGİ UNVANLARI ALACAKLAR?

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun en kısa sürece Meclis’e geleceğini belirterek, öğretmenliğin kariyer mesleği olarak tanımlanacağını duyurdu. Buna göre öğretmenler, adaylık, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanlarını alacak.

Erdoğan’ın açıklamalarına göre öğretmenlikte 10 yılını doldurarak sınava giren ve başarılı olanlar uzman öğretmen olacak ve maaşları da bin TL artacak.Yüksek lisans yapan öğretmenler sınavdan muaf tutulacak.

10 yıllık uzman öğretmenler de sınav sonucuna göre başöğretmen unvanı alacak. Maaşları da 2 bin TL artacak. Doktora yapmış öğretmenler bu sınavdan muaf tutulacak. Bu durumda 20 yıl ve üzerindeki öğretmenler Başöğretmen unvanı alacak.

BAŞÖĞRETMEN UNVANI

Öğretmenlere “Başöğretmen” unvanı verileceği açıklaması ise tartışma yarattı. Eğitim İş Sendikası Başkanı Kadem Özbay, "Unvanlar arasında yer alan Başöğretmen unvanı verilmesine gelince; bu ülkede bir tek Başöğretmen vardır. O da Mustafa Kemal Atatürk’tür" dedi.

Bu arada Türkiye’de “Başöğretmen” unvanına sahip tek kişinin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olduğunu vurgulayan sosyal medya kullanıcıları şu ifadeleri kullandı:

SOSYAL MEDYA YORUMLARI

-Bu topraklarda bir tek Başöğretmen vardır. Sınavla, maaş artışıyla başöğretmen olunmaz?

-Başöğretmen mi? Bizim Başöğretmenimiz Atatürk

-Tek Başöğretmen var. Mustafa Kemal Atatürk

-Başöğretmen ünvanı verileceğinin açıklanması bence sıkıntı. Başka ünvan kullanılabilir. Tek başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'tür.

-Bu ülkede Başöğretmen sıfatı tek kişiye aittir: Mustafa Kemal Atatürk

-Parayla yapılan yüksek lisansın ne kadar önemli olduğunu böylece gördük. Parayı veren sınavlara girmiyor. Başöğretmenlik ise sınavla ya da parayla değildir. Tek Başöğretmen var o da Atatürk

01-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş