Arama sonuçları

Bebeklerde konsantrasyon becerisini artırmanın yolları

Bebeklerde konsantrasyon becerisini artırmanın yolları

Bebeklerde konsantrasyon becerisini artırmanın yolları. Bebeklerde konsantrasyon yani belli bir süre boyunca bir şeye odaklanma yeteneği nasıl artar? Bebeğiniz bir şeye ne kadar uzun süre odaklanabilirse, hedefine ulaşma olasılığı o kadar artar. Araştırmalar, bebeğinizin daha sonraki yaşamında ihtiyaç duyacağı bir çok becerinin temelinin, bebeklik döneminden itibaren geliştirilen iyi konsantrasyon (dikkat) becerileri ile atıldığını gösteriyor.

BEBEKLERDE KONSANTRASYON BECERİSİNİ ARTIRMANIN YOLLARI

Peki bebeklerde konsantrasyon becerisini artırmanın yolları nedir? BabyCollege, bunları şöyle sıralıyor:

 

  • Bebeğinizin temel ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra ona sık sık dokunmak, sevginizi hissettirmek ve ihtiyaç duyduğunda yanında olmak ona kendini güvende hissettirecektir.
  • Bebeğinizle yüz yüze zaman geçirerek, göz teması kurun. İlk aylarda kurulan göz teması ve insan yüzü bebeklerin hem görsel gelişimleri hem de odaklanmaları için önemlidir.
  • İlk yıl, sese yönelmesine ve yüz ifadeleri değişimine yönelik oyunlar kurgulayabilirsiniz.
  • Bebeğinizle ne yaptığı hakkında konuşmak, onun ilgisini çekmenin harika bir yoludur. Ona salladığı çıngırağı sorabilir ya da onunla çok etkilendiği battaniyenin renkleri hakkında konuşabilirsiniz.
  • Doğumdan itibaren farklı görsel uyaranlarla, işaret dili kullanarak ve dilsel olarak destekleyerek onunla düzenli olarak iletişim kurun.
  • Odasını dikkat dağıtan birbirinden farklı oyuncaklarla doldurmayın, gelişimine uygun materyallerle onunla sürekli etkileşim halinde olun.
  • Bebeğinizi TV, bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlar benzeri ürünlerden 3 yaşına kadar uzak tutun,
  • Yaş aralığına uygun doğru ve yerinde seçilmiş oyun imkanları sunmak, puzzle, basit kart oyunları, duygu kartları ya da bir göreve odaklanmasını sağlayacak oyunlar.

21-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş