Arama sonuçları

CHP Grup Başkanvekili Köksal: Ekonomik kriz eğitimi de vurdu

CHP Grup Başkanvekili Köksal: Ekonomik kriz eğitimi de vurdu

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, ekonomik krizin eğimi de vurduğunu söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Köksal, partisinden bir heyetle Hatay'ı ziyaret ettiklerini belirterek, bölgedeki depremzedeler ve sivil toplum örgütleriyle görüşmeler yaptıklarını söyledi. Barınma ile eğitim öğretim konusunda büyük sıkıntılar yaşandığını ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanmadığını öne süren Köksal, öte yandan depremzedelerin gıdaya erişmede zorluk yaşadığını dile getirdi.

Ekonomik krizin eğitimi de vurduğunu belirten Köksal, "Çocuklar ister devlet ister özel okulda okusun velilerin bu bütçeyi kaldırmaları çok zor. Türkiye, OECD ülkelerinde eğitim harcamaları bakımından özel kaynakların payının en çok olduğu ülkelerden. Türkiye'de eğitim harcamalarında hane halklarının harcama tutarı sürekli artıyor" ifadelerini kullandı.

Köksal, okulların yeni eğitim-öğretim dönemine hazır olmadığını savunarak, yeterli personel ve öğretmenin atanmadığını iddia etti. Köksal, "En az 100 bin öğretmen ataması yapılması gerekiyor. En düşük öğretmen maaşı yoksulluk sınırının üzerinde olmalı. Okul bütçeleri oluşturulmalı. Öğrenci başına en az 500 lira gönderilmeli" dedi.

08-09-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş