Arama sonuçları

Çocuklarımızın bir öğün ücretsiz yemek hakkını verin

Çocuklarımızın bir öğün ücretsiz yemek hakkını verin

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte ailelerin, çocuklarının eğitim masraflarını karşılayamadığını söyledi. Köksal, şöyle dedi:

EKLE ÇIKAR MÜFREDAT

"Milli Eğitim Bakanı bu aralar ekle çıkar müfredatla uğraşıyor. Aileler ise eğitim maliyetlerini nasıl karşılayacaklarını kara kara düşünüyorlar. Minimum paketle hazırlanan bir beslenme çantası 50 liraya mal oluyor. Ekonomik krizin faturasını garibanın çocuğuna ödetmeyin. Çocuklarımızın bir öğün ücretsiz yemek hakkını verin."

BU FİYATA TELEFON VAR MI?

Üniversite öğrencilerine verilecek vergisiz cep telefonu ve bilgisayar uygulamasına da değinen Köksal, şöyle dedi: "Piyasada satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen akıllı telefon kaldı mı? Telefonla bilgisayarlara zaten vergi yükü getire getire fiyatını 10 katına çıkardınız. Şimdi kendinizin ve çocuklarınızın yüzüne bile bakmayacağı, kullanmayacağı telefonları mı üniversiteli gençlerimize layık görüyorsunuz?"

"BARINMA SORUNU NEDENİYLE KARA KARA DÜŞÜNÜYORLAR"

Köksal, üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kaldığını ve barınma sorunu nedeniyle ailelerin kara kara düşündüğünü söyledi.

Köksal, örgün öğretimde 4 milyon 24 bin öğrenci olduğunu, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun ise 874 bin 693 öğrenci kapasitesi bulunduğunu dile getirdi. Köksal, "Peki geriye kalan öğrenciler ne olacak, nasıl yaşayacak, nerede kalacak, eğitim öğretim hayatlarına nasıl devam edecek?" dedi.

27-09-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş