Arama sonuçları

Depremden sonra bir garip atama: Mimarlık fakültesine ilahiyatçı dekan

Depremden sonra bir garip atama: Mimarlık fakültesine ilahiyatçı dekan

KBÜ, Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesine, İlahiyat mezunu Prof. Dr. Muhittin Kapanşahin'in Dekan olarak atanması tepki doğurdu.

Karabük Net haber sitesinde yer alan habere göre, Karabük Üniversitesi’nde Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesine, İlahiyat mezunu Prof. Dr. Muhittin Kapanşahin atandı.

MİMARLIK FAKÜLTESİNE İLAHİYAT MEZUNU DEKAN

Geçtiğimiz yıl içinde Erciyes Üniversitesi’nden, Karabük Üniversitesi’ne gelen Prof. Dr. Muhittin Kapanşahin, geçtiğimiz hafta Rektör Refik Polat’ın onayı ile Safranbolu Mimarlık Fakültesine Dekan olarak atandı.

1995 Yılında Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan, İslam Tarihi üzerine Yüksek Lisan yapan, ardından aynı Üniversitede 30 yıla yakın Araştırma ve Öğretim görevlisi olarak çalışan, yine aynı üniversitede İslam Tarihi üzerine Doktorasını yapan Muhittin Kapanşahin, 2022 yılı içinde Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesine Öğretim Görevlisi olarak atanmıştı.

KBÜ Edebiyat Fakültesi ile İlahiyat Fakültesinde derseler giren Prof. Dr. Kapanşahin’in geçtiğimiz hafta Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesine dekan olarak atanması şaşkınlıkla karşılandı.

Tamamen teknik olan Mimarlık Fakültesi gibi eğitim kurumuna alakasız şekilde İlahiyat Fakültesi mezunu olan bir öğretim görevlisinin atanması ile ilgili Rektör Refik Polat’a tepki oluştu.

TEPKİLER ÜZERİNE İSTİFA

Bu atamanın gündeme gelmesi ve sosyal medyadaki tepkiler üzerine ise Kapanşahin istifa etti.

17-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş