Arama sonuçları

Bakan Özer'den Azerbaycan'da mesleki ve teknik lise ziyareti

Bakan Özer'den Azerbaycan'da mesleki ve teknik lise ziyareti

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Azerbaycan'da Bakü Devlet Mesleki Sanayi ve Mesleki Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Özer, burada çiçekçilik, kostüm tasarım ve seramik atölyelerini gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

Daha sonra Özer, Türkiye'de mesleki ve teknik Anadolu liselerinde alanlarında eğitimaldıktan sonra Azerbaycan'a dönen ve burada görev yapan öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet etti.

Azerbaycan'a "bir millet iki devlet" olarak baktıklarını ve Azerbaycan'da olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Özer, "İki ülke arasında güçlü ilişkiler kurulmak isteniyorsa bunun ana kanunu eğitimdir" dedi.

Türkiye'nin 19 milyon öğrenci ile 1,2 milyon öğretmenin bulunduğu eğitim sistemine sahip olduğunu aktaran Özer, özellikle son 20 yılda eğitim sisteminde fırsat eşitliği alanında çok önemli yatırımlar yapıldığını kaydetti.

Özer, son yıllarda yapılan dönüşümlerle mesleki eğitimin çok güçlü hale getirildiğini belirterek 159 bin olan çırak ve kalfa sayısının değişiklikten sonra 1 milyon 400 bine ulaştığını bildirdi.

31-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş