Arama sonuçları

Erasmus öğrencilerinin ‘hibe’ sorunu çözülebilecek mi?

Erasmus öğrencilerinin ‘hibe’ sorunu çözülebilecek mi?

Avrupa Birliği’nin (AB) öğrenci ve akademisyen değişim programı olan Erasmus ile yurtdışına giden öğrenciler bir süredir sıkıntı yaşıyor. Onbinlerce öğrenci hibeleri yatırılmadığı için ekonomik açıdan zor dönem geçiriyor.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, son dönemde Erasmus öğrencilerinin yaşadıkları bu sıkıntıya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

AB BÜTÇESİNDEN KAYNAKLANIYOR

"Son dönemde bazı Erasmuslu öğrencilerimiz gerek harçlıkları anlamında gerek süreleri anlamında bazı zorluklar yaşadı. Burada aslında tamamen bir iyi niyet var. Bunu da açıklamak isterim. Biliyorsunuz AB'nin bütçesi gecikmeli olarak, aşağı yukarı bir yıl gecikmeyle 2021'in sonlarına doğru kabul edilebildi. Biz AB'ye aday ülke olduğumuz için Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programı'na ancak AB bütçesi kabul edildikten sonra katılabiliyoruz. 27 Ekim'de anlaşmaları imzaladık ve bundan sonra bu programa hem AB katkısını hem Türkiye katkısını ödememiz gerekiyor. Bu süreç de bugünlerde tamamlanmak üzere. Ümit ediyoruz ki 2022'nin başından itibaren bu ödemeler gerçekleştirilmiş olsun. Öğrencilerimiz de harçlıklarına ve kalmayı planladıkları süreye kavuşmuş olacak."

EN FAZLA DESTEK SUNAN

Kaymakcı, Erasmus programında 33 ülke içinde en fazla başvuru alan ve en fazla projeye destek olmaya çalışan ülkenin Türkiye olduğu bilgisini paylaştı. Kaymakcı, "Umarız önümüzdeki dönemde hem AB kaynaklarının artmasıyla hem Türkiye'nin ulusal katkılarıyla çok daha fazla insanımızı Erasmus'tan yararlandıracağız" dedi.

Kaymakçı, Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği (AB) ülkelerine gitmek için hala vize almak durumunda kaldığını belirterek, Erasmusluların vize konusunda sorun yaşanmaması gerektiğini söyledi

09-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş