Arama sonuçları

Erciyes Üniversitesi'nde '1. Uluslararası Kore Çalışmaları Konferansı' düzenlendi

Erciyes Üniversitesi'nde '1. Uluslararası Kore Çalışmaları Konferansı' düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi Kore Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı ile Avrasya Kore Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından "1. Uluslararası Kore Çalışmaları Konferansı" düzenlendi.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, çevrim içi düzenlenen etkinliğe ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Lee Won Ik ile akademisyenler katıldı.

Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Göksel Türközü, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Çalış da Kore'deki birçok üniversite ve kurumla iş birliği içinde olduklarını, Kore çalışmaları konusunda bölgede merkez üniversite olmanın sevindirici olduğunu belirtti.

Büyükelçi Lee Won Ik ise etkinliğin düzenlenmesine katkı veren Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ve tüm akademisyenlere teşekkür etti.

Türkiye'de Kore dili eğitiminin uzun yıllara dayandığına dikkat çeken Lee Won Ik, ERÜ Kore Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı'nın uzun yıllardır Kore'deki eğitim kurumları ile yakın ilişkide bulunarak Türkiye'deki Kore çalışmalarının artmasına ve ilerlemesine önemli katkılar sunduğunu kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından etkinlik, çeşitli üniversitelerde Kore ile ilgili çalışma yapan akademisyenlerin sunumuyla devam etti.

07-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş