Arama sonuçları

Gazi Üniversitesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında işbirliği

Gazi Üniversitesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında işbirliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Üniversitesi ve Gazi Teknopark, Ulus Teknoloji Merkezi için işbirliği protokolü imzaladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre protokolü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız imzaladı.

Protokole göre girişimciliğe adım atmayı planlayan bireysel girişimciler ile kuluçka düzeyindeki firmaların, destek verilerek nitelikli, ticarileşme seviyesine gelmiş ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak şirketlere dönüşmesi hedefleniyor.

KULUÇKA MERKEZİ OLACAK

Ulus İş Hanı'nda açılacak ve 0-3 yaş firmalara yer verilecek merkezde, Bilkent Üniversitesi ve Gazi Üniversitesine özel katlar tahsis edilecek. Kuluçka merkezi niteliği taşıyacak Ulus Teknoloji Merkezi'nde, üniversite öğrencileri, akademisyenler başta olmak üzere genç girişimcilere ve girişimci adaylarına danışmanlık, mentörlük, iş geliştirme görüşmeleri imkanı verilerek, iş hayatına hazırlanmalarına katkı da sağlanacak.

Girişimcilere ayrıca, hibe destekleri ve teşviklerden, iş hukuku ve sözleşme hukukuna, mali aktivitelerden fikri mülkiyet haklarına, iş geliştirme ve potansiyel müşteriye erişimden yatırıma erişime kadar pek çok konuda da destek verilecek.

EKONOMİYE BÜYÜK KATKI

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kuzey Yıldızı, Dikmen Vadisi, Ansera İş Merkezi'nde de gençlere üst düzey kurslar verdiklerini belirterek, yeni kuluçka merkezi için, "2 tane de Ulus’ta oldu. Hem Ulus’un kalkınmasına katkısı olacak hem de Ankara’nın sanayisine, ekonomisine çok büyük katkısı olacak diye düşünüyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin" dedi.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ise şöyle dedi: "Gazi Üniversitesinin böyle bir yerinin olması bizim için önemli. Büyükşehir Belediyesi olarak birçok konuda destekliyorsunuz bizleri. Ulus’ta bize bir katı tahsis etmeniz bizim için bir açılım oldu Gazi Üniversitesi olarak. İnşallah bundan sonraki süreç içerisinde daha güzel işlere de imza atmış oluruz."

21-09-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş