Arama sonuçları

İÜ Tıp Etik Kurulu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu

İÜ Tıp Etik Kurulu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu

Yesevi Alperenler Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği, yaşı küçük çocukların cinsiyet değişikliği ameliyatına onay verdikleri iddiasıyla "İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Etik Kurulu" ilgilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dernek Başkanı Kürşat Mican,gençlerin ergenliğini tamamlamadan cinsiyet değişikliğine karar vermemesi gerektiğini belirtti. Savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde, İÜ'nün 11 öğretim görevlisinin, tıbbi kanuni ilkelere aykırı şekilde, ergenliğini tamamlamamış 22 çocuğa ergenlik durdurucu haplar verdiği ve cinsiyet değiştirme ameliyatına öncülük ettiği öne sürüldü.

Dilekçede, doktorlar hakkında, "görevi kötüye kullanma", "taksirle yaralama", "insan üzerinde deney" ve "kısırlaştırma" suçlarından dava açılması istendi.

TABİP ODASI YALANLADI

Bu arada, İstanbul Tabip Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada ise "Söz konusu uzmanların yaptıkları yayın ve çalışmalar ile çocuklara zarar verdikleri, hayatlarını kararttıkları, kanun dışı ameliyatlar yaptıkları, kanunsuz tedavi uyguladıkları, suç işledikleri, görevi kötüye kullandıkları iddiaları açıkça yalandır" ifadesi kullanıldı.

16-08-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş