Arama sonuçları

Kadrolar açıldı: MEB'e 34 genel müdür yardımcısı atandı

Kadrolar açıldı: MEB'e 34 genel müdür yardımcısı atandı

Milli  Eğitim Bakanlığı'na (MEB) 34 genel müdür yardımcısı atandı. Cumhuriyet’ten Taylan Gülkanat’ın haberine göre, “Kamuda tasarruf” söylemlerinin arttığı dönemde Resmi Gazete’de yayımlanan cumhurbaşkanı kararnamesi ile MEB'e 34 genel müdür yardımcılığı ataması yapıldı.

YENİ KADROLAR AÇILDI

6 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile bazı kamu kurumlarına yeni kadrolar açıldı. Buna göre 17 genel müdürlüğün olduğu MEB’e 34 yeni genel müdür yardımcısı atanacak. Eğitim-Sen Genel Mali Sekreteri Ramazan Gürbüz  şöyle dedi: "Kamuda uzun süredir liyakat sorunu var. MEB, çocuklarımızın nitelikli eğitim alması konusuna yoğunlaşması gerekirken kadrolaşmaya öncelik veriyor. Bu, okullardan, bakanlık merkez teşkilatına kadar devam ediyor. Yandaş sendikanın üyeleri mülakat sistemiyle okullarda idareci konumuna atanıyor. Bu atamalar eğitimin niteliğini düşürüyor.

"ATAMALARI DOĞRU BULMUYORUZ"

Bakanlığın üst derecelerdeki görev alanlarında, hiçbir ölçü belirlemeksizin kendi yandaşlarına alan açıyorlar. Bunu kabul etmek mümkün değil. MEB’in öncelikli görevi eğitimin niteliğini arttırmak. Çocuklarımızın içme suyuna, bir öğün beslenmeye ulaşımının sağlanması gerektiği ve kamuda tasarruf edilmesi gereken şu dönemde, bu şekilde yapılan atamaları doğru bulmuyoruz."

"İŞLEYİŞE KATKI SAĞLAMAZ"

MEB’de daha önce genel müdürlerin, yardımcılarının olmadığına dikkat çeken Bozdoğan şöyle devam etti: "34 kişiye kadro oluşturulmuş oldu. Muhtemelen 17 genel müdürlüğe ikişer yardımcı atanacak. Genel müdürler ve daire başkanlarının arasına bir kademe daha girmiş olacak. Bu, bakanlığın işleyişine katkı sağlamaz."

11-04-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş