Arama sonuçları

MEB yanıt verdi: Proje okullardan liste dışına çıkarılan yok

MEB yanıt verdi: Proje okullardan liste dışına çıkarılan yok

Proje okulların sayısını azaltmayı planlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yönetici atama sonuçlarını açıklamasının ardından bazı okulların bu listeden çıktığı ortaya çıkmıştı. Veliler, öğrenciler ve eğitimciler ise bu karara tepki göstermişti. Veliler hem bakanlığı hem de TC Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ni (CİMER) dilekçe yağmuruna tutarak, okulların hangi kritere göre listede kaldığını ve çıkarıldığını sormuş ve çocuklarını bu okula proje okul olduğu için kaydettirdiklerini dile getirmişti.

Listeden çıktığı anlaşılan-çünkü bu okullara görev süreleri dolmasına rağmen atama yapılmamış, görevlendirme valiliklere bırakılmıştı, oysa ki proje okulların yönetici ve öğretmenleri bakanlık tarafından atanıyordu- okullardan bazıları yüzde 2’lik dilimden de öğrenci alıyordu.

LİSTE DIŞI KALAN KURUM YOK

Proje okullardan bazılarının listeden çıktığı haberleri üzerine ise bakanlıktan herhangi bir açıklama gelmedi. Ancak birkaç gün önce il ve ilçe yöneticilerine gönderilen yazıyı haber olarak da kullanmıştık. Bu yazıda, “Proje okullarının sayısı, türü ya da kapsamı ile ilgili herhangi bir değişiklik yapılmamış olup, görevlendirilmesi yapılmayan kurumların da proje okulu durumu devam etmektedir” deniliyordu.

Aynı şekilde bir başka cevap da bu okulların velilerine CİMER’den geldi. CİMER’e başvuran velilere gelen mesajda “Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı proje okullarından kapsam dışına çıkartılan eğitim kurumu bulunmamaktır” denildi. Mesajda başvurunun Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nden de sorumlu Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci tarafından cevaplandırıldığı ifade edildi.

Tüm bunların anlamına gelince en azından bu sene için proje okulların sayısının azaltılması planının rafa kalktığını söyleyebiliriz.

 

 

08-04-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş