Arama sonuçları

Proje Okullar: Liste dışı kalan okul yöneticilerine yeniden görevlendirme olmalı

Proje Okullar: Liste dışı kalan okul yöneticilerine yeniden görevlendirme olmalı

Bazı Anadolu ve fen liselerinin proje okullar listesinden çıkarılması ile ilgili tartışmalar sürüyor. Eğitimciler, bu okullarda yöneticilik görevi yapan yöneticilerin mağdur edilmemesini istiyor. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, proje okulları meselesinin yıllardır bir kangren haline geldiğini ifade ederek, bu konunun adeta “kafama göre yönetici ve öğretmen atarım” projesine dönüştüğünü kaydetti.

Geylan, başından itibaren özel program ve proje uygulayan okullarımıza özel statü verilmesinin makul olduğunu, ancak mevcut keşmekeşin giderilmesi için proje okullarının sayısının azaltılması gerektiğini dile getirdiklerini hatırlattı. Bu bakımdan Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bu okulların sayısını azaltma kararını olumlu karşıladıklarını söyledi.

BAŞVURULAR ALINDIKTAN SONRA

Ancak bunun da sıkıntılara yol açtığını dile getiren Geylan şunları söyledi: “Öncelikle, söz konusu okullar için yönetici başvuruları alındıktan ve hatta atamanın ilan edileceği gün böyle bir kararın duyurulması büyük bir kaosa meydan vermiştir. Oysa ki, uzun yıllar problemin görmezden gelinmeden ve ötelenmeden bu adımın çok önceden atılması gerekiyordu. Proje kapsamından çıkarılacak okulların, hangi kriterlere göre belirlendiği eğitim kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılmalıdır. Çünkü kamuoyuna yansıyan bilgilere göre  %2’lik %3’lük dilimdeki köklü Anadolu ve fen liseleri proje okulu kapsamından çıkarılırken, özellikle belli tür okulların büyük çoğunlukla değerlendirilmediği ifade edilmektedir. Eğer bu durumun gerçekliği var ise büyük bir vahametle karşı karşıyayız.”

Geylan, proje kapsamından çıkarılacak okullarımızdaki yöneticilerden, yeniden görevlendirme kapsamında başka okulları tercih etmeyenlerin mağdur olmaması için, yeniden görevlendirme takviminin uzatılarak olası mağduriyetlere engel olunmasını istedi. Geylan sözlerini şöyle sürdürdü:

MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİ GEREK

 “Dün kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, proje kapsamından çıkarılacak okulların yönetici görevlendirilmeleri valiliklere devredilecektir. Yıllardır süregelen keyfiliklere meydan verilmemesi için, bu görevlendirmelerde liyakat ve ehliyet esasına göre usul ve esasların belirlenmesi şarttır. Proje kapsamından çıkarılacak fakat sınavla öğrenci alan bu okullarımızda, öğrenci alımı ve öğretmen ataması konusunda bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceği hususunda da kafa karışıklığına meydan vermeyecek tedbirler hızlı ve açık şekilde kamuoyuna açıklanmalıdır.”

02-04-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş