Arama sonuçları

Kadrolu, sözleşmeli, ücretli derken 'ayrıcalıklı öğretmen' kategorisi de mi oluştu?

Kadrolu, sözleşmeli, ücretli derken 'ayrıcalıklı öğretmen' kategorisi de mi oluştu?

CHP’li Türker Ateş, devlet okullarında usulsüz görevlendirme iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Bolu’da bazı öğretmenlerin keyfi ve kişiye özel biçimde yönetici olarak atandığını öne süren Ateş, “Görünen o ki kadrolusu - sözleşmelisinden sonra bir de ayrıcalıklı öğretmenlerimiz oldu” dedi. Eğitimin temelinin çürüdüğünü belirten Ateş, eğitimin yıkılması halinde herkesin göçük altında kalacağını vurguladı.

Karar'da yer alan habere göre, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Eğitim-İş Sendikasının, Bolu Valiliğine şikayetine konu olan ve ülke genelinde de yaşandığını beyan ettiği devlet okullarında usulsüz görevlendirme iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

AYRICALIKLI ÖĞRETMENLER OLUŞTU

Bir yandan öğretmen açığı diğer yandan atanamayan öğretmenler sorununun yaşandığı devlet okullarındaki görevlendirmelerde “ayrıcalıklı öğretmenler”in yaratıldığı iddiasını gündeme getiren Ateş, şöyle konuştu:

“Eğitim İş Bolu İl Başkanlığı, Valiliğe ilde bazı okullarda branş öğretmenlerinin başka okullara keyfi ve kişiye özel biçimde yönetici olarak atandığı; yerlerine ücretli öğretmenlerin görevlendirildiği şikâyetinde bulundu. Görevlendirmeler adeta çok bilinmeyenli denklem. Öyle ki bir okulun hem müdür yardımcısı, hem okul öncesi öğretmeni, kendi okullarında müdürlüğe okul öğretmeni vekalet ederken başka okullara yönetici atanıyor. Bakıyorsunuz okula il dışından atanan sınıf öğretmenine de sınıf görev tebliği yapılmıyor ve ücretli öğretmen, ilgili derse girmeye devam ediyor. Bu kez bu sınıf öğretmeni, görevli olduğu sınıf olmadığı gerekçesiyle bir başka okula yönetici atanıyor.”

ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLER VARKEN

CHP’li Ateş, söz konusu görevlendirmeler sonucunda okulların öğretmen ihtiyacının arttığını belirterek şöyle devam etti: “Binlerce öğretmen adayı atama beklerken, öğretmen açığı güvencesiz çalışan, pek çoğu pedagojik formasyonu olmayan, iki yıllık meslek okulu mezunu sözleşmeli öğretmenler eliyle giderilmeye çalışılıyor. Çocuklarımızın geleceği eğitim hizmetinde ortaya çıkan kayıplarla ipotek altına alınıyor, okullarda çalışma barışı da kamu da zarara uğratılıyor. Eğitimin temeli çürütülüyor. Ama unutulmamalı ki burada yıkım halinde hepimiz göçük altında kalırız.”

Ateş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, “Yönetici ihtiyacının karşılanması için Bakanlığınızca bir mevzuat değişikliği yapılacak mıdır?” sorusunu sordu.

10-01-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş