Arama sonuçları

LGS kalkar mı? Bakan Özer ne dedi?

LGS kalkar mı? Bakan Özer ne dedi?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı bir programda Liseye Geçiş Sistemi (LGS) ile ilgili soruları yanıtladı. Liseye Geçiş Sınavı’nın (LGS) ortaokuldan liseye geçiş için yapıldığını anlatan Özer, sınavın tüm okullar için gerçekleştirilmediğini ifade etti. Özer şöyle konuştu:

VERİMLİ ÇALIŞIYOR

"Tüm lise okulları için yapılıyor mu sınav? Hayır. Yüzde 90 öğrenci, 8'inci sınıf öğrencilerinin yüzde 90'ı sınavsız bir şekilde yerleşiyor. Sadece yüzde 10'u ki bu rakamı azaltacağız biz. Sınava girmeden yerleşenlerin yüzde 94'ü ilk 3 tercihine yerleşiyor. Yüzde 55'i birinci tercihine yerleşiyor. Yani LGS sınavına girmeden birinci tercihine yerleşen öğrencilerin oranı yüzde 55. Bu ne demektir? Artık bu mekanizma verimli bir şekilde, memnuniyet verecek şekilde çalışıyor demektir."

LGS KALKAR MI?

Özer, çocukların sınava girme ihtiyacı olmadan istedikleri, tercih ettikleri okullara rahat bir şekilde yerleşebildiğine dikkati çekerek şöyle devam etti:

"Sınav Fen Liseleri için, Sosyal Bilimler Liseleri, proje uygulayan meslek liseleri, imam hatip liseleri için, Anadolu liseleri için uygulanıyor. Çok az sayıda okul için kullanılıyor. Şimdi 'LGS'yi kaldıracağım' dediğiniz zaman şunu demeniz lazım, 'Bunun yerine şöyle bir sistem inşa edeceğim.' O sistemi duydunuz mu siz? Ben duymadım. Yani gerçekten vatandaşın adalet duygusunu zedelemeyecek nasıl bir sınav sistemi olacak? Mesela Galatasaray Lisesi'ne nasıl yerleştireceksiniz? Robert Koleji'ne nasıl yerleştireceksiniz? Bu sorunun cevabı yok."

05-05-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş