Arama sonuçları

MEB’e uyarı geldi: Ödüllerde tarafsızlık ilkesine uyun

MEB’e uyarı geldi: Ödüllerde tarafsızlık ilkesine uyun

Eğitim ödüllerinde iktidara yakın sendika lehine ayrımcılık yapıldığı iddiasının haklılığı, Kamu Denetçiliği Kurumu’ndan çıkan karar ile ortaya konuldu. Ödül listesinin hakkaniyet gözetilmeden hazırlandığını ve yetkili sendika yönetimine ödül verildiğini belirten bir öğretmenin itirazını inceleyen ombudsman MEB’i, “Ödül verme işlemi tarafsızlık ilkelerine uygun yapılsın” diyerek uyardı.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre,  öğretmenlik mesleğinin itibarını zedeleyen söylem ve tutumlar neredeyse olağan hale geldi. Eğitimcilere verilen ödüllerin listesi de öğretmenlere verilen değeri bir kez daha gözler önüne serdi. Ayrımcılık yapıldığı iddiasıyla hemen her yıl tartışma yaratan ödül listesi, Tokat’ta bir öğretmenin itirazına neden oldu. Listenin ayrımcı yaklaşımla hazırlandığını savunan öğretmen, Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) şikayet başvurusunda bulundu.

AYRIMCI LİSTE İDDİASI

Tokat’ta bir ortaokulda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni olarak görev yapan yurttaşın KDK’ye ilettiği şikayet dilekçesine göre, kent genelinde 194 eğitimciye maaşla ödül teklif edildi. Görev yaptığı okulun müdürünün kendisine tam puan verdiğini bilgi edinme hakkı kapsamında öğrendiğini ifade eden öğretmen, komisyon tarafından puanının kırılması nedeniyle ödüle teklif edilemediğini belirtti.

Dilekçesinde, ödül listesini incelediğini kaydeden öğretmen, Turhal İlçe Komisyon’da görevli iki kişinin ödüle teklif edildiğini ve yetkili sendika yönetiminin de yine ödüle değer görülenler arasında yer aldığını iddia etti. Turhal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan bir kişinin de ödül aldığını bildiren öğretmen, hakkaniyet gözetilmeden hazırlandığını savunduğu 194 kişilik ödül listesinin incelenerek yeniden belirlenmesi talebi iletti.

MEB’E TARAFSIZLIK UYARISI

Başvuruyu inceleyen Kamu Başdenetçisi, başvuran öretmene ait değerlendirme formunun objektif bir şekilde yeniden puanlanması gerektiğini kaydetti. Ombudsman, Milli Eğitim Bakanlığı’na da “Ödül verme işleminin, iyi yönetim ilkelerinden olan nesnellik, tarafsızlık, şeffaflık, kararların gerekçeli olması ilkelerine uygun yapılması” yönünde tavsiyede bulundu.

24-05-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş