Arama sonuçları

Okulda şiddet: Öğretmenler derse girmeyecek

Okulda şiddet: Öğretmenler derse girmeyecek

Eyüpsultan’daki Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi’nde Irak asıllı olduğu iddia edilen Y.K’nın okul müdürü olan İbrahim Oktugan’u silahla öldürmesi büyük tepki çekti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, olayı kınayarak, “Eğitim ortamlarının daha güvenli alanlar olması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" derken eğitimciler şiddeti protesto edecek.

YARIN İLK DERSE GİRİLMEYECEK, CUMA İŞ BIRAKILACAK

Türk Eğitim Sen yaptığı açıklamada yaşanan vahşeti protesto etmek için yarın ilk derse girmeme kararı aldıklarını belirtti. 10 Mayıs Cuma günü de tüm öğretmenlerle birlikte iş bırakacaklarını açıklayan sendika, “Öğretmene şiddete hayır diyoruz. Ayrıca okullarımızda bir hafta süresince siyah kokart/kurdele ile derslere gireceğiz” dedi.

Sendika yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “ Buradan bir kez daha sesleniyoruz: Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemeler için ne bekliyorsunuz? Sendikamızın 2019 yılında eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici tedbirlerin alınması ve failler hakkında caydırıcı müeyyideler getirilmesi amacıyla hazırladığı ve milletvekilleri aracılığıyla TBMM’ye ilettiği kanan teklifimiz bir an önce hayata geçirilmelidir.”

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmenlere yönelik şiddeti önleyici önlemlerin acil alınması gerektiğini söyleyerek, şunları kaydetti:

YASAL DÜZENLEMELER ALINMALI

“Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemelerin yapılması için daha kaç canımızı yitireceğiz?  Perşembe günü ilk derse girmiyor ve tüm okullarımızda açıklamalarımızla ses yükselterek ‘yeter artık’ diyoruz.  Cuma günü tüm öğretmenlerimizle birlikte iş bırakıyor, il milli eğitim müdürlükleri önünde yapacağımız basın açıklamalarıyla ‘Öğretmene şiddete hayır’ diyoruz. Tüm meslektaşlarımızı sesimize destek olmaya ve bir hafta süresince siyah kokart/kurdele ile derslere girmeye davet ediyoruz.”

ACİL ÖNLEM ALINMALI

Toplumun her alanında yaygınlaşan şiddetin okuları da sarmaladığını belirten Eğitim Sen de yaptığı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Öncelikle kabul etmek gerekir ki okullarımızın sık sık şiddet haberleriyle gündeme gelmesinde başta Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) olmak üzere tüm yetkililerin, hatta toplumun tüm kesimlerinin sorumluluğu vardır. Toplum olarak hayatımızın her aşamasında yer alan şiddet olgusu, eğitim kurumlarını, okullarımızı ve öğretmenlerimizi de hedef almış durumdadır. Yaşanan bu şiddet olayları adeta bir bakanlık politikasına dönüştürülen eğitim emekçilerinin itibarsızlaştırılmasından ayrı düşünülemez. Bugün bir eğitim emekçisini hayattan koparan ne basit bir öfke krizi, ne failin öğrenci ya da veli oluşu, ne de öğrencinin uyruğu ile ilgilidir. Bizzat bakanın yaptığı açıklamalarda eğitim sisteminde yaşanan olumsuzlukların temel nedeni olarak öğretmenleri göstermesi, CİMER uygulamasının velilerin elinde bir sopaya dönüştürülmesi, MEB’in eğitimde yaşanan sorunlara çözüm üretmek yerine öğretmenleri ve idarecileri veli/öğrenci karşısında tek muhatap olarak bırakması, bugün yaşananlara zemin oluşturmuştur. Yıllardır yaptığımız tüm uyarılara rağmen alınmayan önlemler nedeniyle dün 40 yılını çocukların eğitimine adamış bir öğretmen arkadaşımızı, maalesef bakanlığın ideolojik örgütlenme alanına çevirdiği, yapboz tahtasına dönüştürdüğü eğitim politikalarının sonucu olarak kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. “

Açıklamada, okulda şiddet olaylarının son bulması için bakanlık acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağrıldı. Eğitim Sen de iş yerlerinde siyah kurdele/kokart takıp giderek tepkilerini dile getirdiklerini belirterek, Cuma günü 1 gün iş bırakacaklarını ifade etti.

 

 

08-05-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş