Arama sonuçları

Özel okul öğretmenlerin maaşları asgari ücretin altına düştü

Özel okul öğretmenlerin maaşları asgari ücretin altına düştü

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle özel okullarda büyük zorluklarla görev yapan öğretmenlerin önemli bir bölümünün maaşlarının yılbaşında ya asgari ücretin altına düştü ya da asgari ücret düzeyinde kaldığını söyledi.

Desteci, özel okulların, öğretmenlerle sözleşmelerini yaz dönemlerinde yaptıklarını hatırlattı. Destici, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle özel okullarda büyük zorluklarla görev yapan öğretmenlerin önemli bir bölümünün maaşlarının yılbaşında ya asgari ücretin altına düştü ya da asgari ücret düzeyinde kaldığını söyledi.

KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL

Desteci, özel okul öğretmenleri ve ücretli öğretmenlerin, aynı okullarda görev yapan, hizmete yeni başlayan temizlik ve güvenlik görevlilerinin maaşının altında ücret aldığınız dile getirdi. Destici, "Bu kabul edilebilir, hoş görülebilir bir durum değil. Meclisimizi, özel okullarda görev yapan öğretmenlerimizin durumlarıyla ilgili çözüm bulmaya tedbir almaya ve kanun teklifimize destek vermeye çağırıyorum" dedi.

14-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş