Arama sonuçları

Gönüllü öğretmenler depremzede öğrenciler için mesaide

Gönüllü öğretmenler depremzede öğrenciler için mesaide

Türkiye'nin dört bir yanındaki okullardan Malatya'ya gelen gönüllü öğretmenler, depremzede öğrencilere destek için mesai yapıyor. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu kentte çadır ve konteyner kentlerde barınan ailelerin çocukları için psikososyal destek çalışmaları yürütülüyor.

YOĞUN ÇALIŞMA VAR

Mişmiş Park Fuar Alanı'nda kurulu çadır kentte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan çadırda da çocukların eğitimlerinden geri kalmaması ve depremin travmalarını atlatabilmeleri adına yoğun çalışma yapılıyor.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gönüllü olarak bölgeye gelen öğretmenler de mesai saati gözetmeksizin çocuklarla vakit geçiriyor.

İzmir'deki Bornova Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi'nde görevli rehberlik öğretmeni Ali Ulakcı, AA muhabirine, deprem bölgesine gönüllü geldiğini ve depremin öğrencilerin üzerinde bıraktığı travmanın etkilerini yumuşatmaya çalıştığını söyledi. Ulakcı, "Çocuklarla resim, boyama, puzzle yapıyoruz. Aynı zamanda onların ihtiyaçları ve isteklerine göre etkinliklere şekil veriyoruz. Oyunlar oynuyoruz" dedi.

Mersin Erdemli Bilim ve Sanat Merkezi'nde görev yapan Ergin Kaya ise 15 gündür Malatya'da çalıştığını belirtti.

VELİLER DE ZAMAN ZAMAN ETKİNLİKLERE KATILIYOR

Kaya, öğrencileriyle yaptığı etkinliklerle ilgili şu bilgileri verdi: "Buraya sabah 9'da öğrencilerimize çeşitli aktiviteler yapmak için geliyoruz. Öğrencilerimizi salona alıp etkinlikler yapıyoruz, onları hayata bağlamaya çalışıyoruz. Ortalama 500 civarında öğrencimiz var. Yakın mevkilerden de öğrencilerimiz geliyor. Özel eğitim öğrencilerimiz de var. Bazen velilerimizle de etkinlikler yapıyoruz. Boncuk, takı, resim, müzik, film gibi onları hayata bağlayacak etkinlikler yapmaya devam ediyoruz."

13-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş