Arama sonuçları

Sanat liselerinde değişime hazır olun

Sanat liselerinde değişime hazır olun

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Üsküdar'da yer alan "Köklü Mirastan Türkiye Yüzyılı'na" temalı gezici eğitim tırının açılış töreninde konuştu. Cumhuriyet Bayramı'nı bayram coşkusuyla kutlamaya özen gösterdiklerini söyleyen Tekin, Türkiye genelinde okullarda birçok etkinlik yaptıklarını belirtti. Tekin, "Biz de Bakanlık olarak bunların bir kısmını merkezden yürüttük. Bunlardan bir tanesi de burada bugün başlatacağımız Cumhuriyet'in köklü mirasını anlatan ve gelecek kuşaklara bir vizyon çizen bir gezici tır olacak" diye konuştu.

GECE GÜNDÜZ MESAİDEYİZ

Çocukların gelecek kuşaklara en iyi şekilde hazırlanması için gece gündüz yoğun bir mesai içerisinde olduklarına dikkati çeken Tekin, projelerden birisinin çocukların sanatsal ve sportif başta olmak üzere yeteneklerini küçük yaştan itibaren keşfedip ona göre yönlendirmek olduğunu dile getirdi. Tekin, şöyle konuştu:

SANAT LİSELERİNDE DEĞİŞİM

"Meslek liselerimizi, spor liselerimizi, sanat liselerimizi tematik hale getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. Sanat liseleriyle ilgili önümüzdeki günlerde bu konuda farklı bir perspektifi yine sizlerle paylaşmış olacağız. Bu tırın da çocuklarımızın bu anlamda yeteneklerinin geliştirilmesi, yüz yıllık birikiminden hareketle önümüzdeki yüzyılı 'Türkiye Yüzyılı' olarak inşa edecek bir kuşak yetiştirmesini hedefliyoruz."

Gezici tırın içini ziyaret ettiğini aktaran Tekin, görüntülerin etkileyici olduğunu söyledi. Tekin, "Biz il il dolaştıracağız, 7 bölgede en azından. Bu tırda görebilecekleri çok kısa bir an. Ama buradan çıktıktan sonra hem geçmişten almaları gereken dersleri hem de gelecekle ilgili vizyonlarını ve beklentilerini yeniden revize edeceklerdir diye düşünüyorum" dedi.

Etkinlik alanında "En sevdiğin renk ne?", "Boyun kaç?" ile "Hangi kodlama diliyle yazıldın?" gibi sorular soran Tekin'e cevap veren robot, Bakan'ın Beşiktaşlı olduğunu bildiğini söyledi.

30-10-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş