Arama sonuçları

Sınıfta haremlik-selamlık oturma düzeni

Sınıfta haremlik-selamlık oturma düzeni

Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü'nün öğretmenlere gönderdiği mesajda, "Erkeklerin erkeklerle kızların kızlarla oturtulması konusunda hassas davranmanızı rica ediyorum" ifadeleri yer aldı. Konunun gündeme gelmesi ardından Osmangazi Kaymakamlığı açıklama yaptı, soruşturma başlatıldığını duyurdu. Ardından da müdür görevden alındı.

Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın, okuldaki öğretmenlere gönderdiği yazıda, kız öğrencilerle erkek öğlencilerin birlikte oturmaması talimatı verdi.

Cumhuriyet’ten Sena Tufan’ın haberine göre, Akın’ın gönderdiği mesajda, şu ifadeler yer aldı:

RESMİ YAZIYLA DUYURDU

“Değerli arkadaşlar sınıflarımızda kız ve erkek yan yana oturtulmuş bazı sınıfları görüyorum. Sınıf öğretmenlerimizin sınıflarda kesinlikle erkekleri erkeklerle kızları kızlarla oturtulması konusunda hassas davranmanızı özellikle rica ediyorum. Bu durumda olan sınıf öğretmenlerimizin en kısa zamanda gerekli değişiklikleri yapmalarını önemle rica ederim” ifadeleri yer aldı.

Bunun yanında Akın, resmi bir evrak da hazırlayarak, şu yazıyı öğretmenlere gönderdi: “Değerli öğretmen arkadaşlarımızı 22.03.2022 tarihi itibari ile tüm sınıflardaki oturma düzeninin değiştirilmesi ve erkek öğrenciler ile erkek, kız öğreciler ile kız öğrencilerin denk geleceği şekilde bir düzen oluşturulması gerekmektedir. Gereğini arz ederiz.”

23-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş