Arama sonuçları

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 100 üzerinden 95.13 kalite puanı

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 100 üzerinden 95.13 kalite puanı

Trakya Bölgesi'nin yanı sıra Balkan coğrafyasına da hizmet veren Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) değerlendirmesinde aldığı puanı, 5 yılda 3 kata yakın artırarak 100 üzerinden 95,13'e çıkardı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, hastane SKS değerlendirmesine tabi tutuldu.

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

Tıbbi tanı ve tedavi hizmetleri kapsamında daha önce uluslararası kalite yönetim sistemi ISO 9001:2015 Kalite Belgesi alan Hastane Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Çalışan Hakları Daire Başkanlığı tarafından belirlenen 29 bölüm, 151 standart ve 546 kalite değerlendirmesinden geçti.

Değerlendirmede hastaneye 100 üzerinden 95,13 puan verildi.

Değerlendirme sonucu 2016 yılından beri toplam kalite ve akreditasyon süreçlerinde adımlar atan üniversite, sağlıkta kalite değerlendirmeleri sürecinde almış olduğu puan ile Sağlık Turizmi Yetki Belgesi almaya hak kazandı.

"AMACIMIZ BÖLGEYE VERİLEN HİZMETİN KALİTESİNİ EN ÜST DÜZEYE ÇIKARMAK"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu amaçlarının kente ve bölgeye verilen hizmetin kalitesini en üst düzeye çıkarmak olduğunu ifade etti.

"BAŞARI EKİP RUHUYLA KAZANILDI"

Başarıyı ekip ruhuyla kazandıklarının atlını çizen Tabakoğlu, "Bu başarıda, kurumda yerleşen kalite kültürünün yanı sıra güçlü bir ekip ruhunun da büyük önemi var" dedi.

Hastane Kalite Birimi Sorumlusu ve Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Erbaş, değerlendirmede alınan puan yüksekliğinin sağlık hizmetleri alanındaki kalite ve standartlarımızın ne kadar yüksek olduğunu gösterdiğini belirtti.

Hastanenin Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş da hem hasta hem çalışan memnuniyeti açısından sunulan hizmetteki kalite çabasının karşılığını görmenin memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

16-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş