Arama sonuçları

Türkiye Özel Okullar Derneği: Öğretmene taban maaş uygulamasına karşı değiliz

Türkiye Özel Okullar Derneği: Öğretmene taban maaş uygulamasına karşı değiliz

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Yönetim Kurulu, özel okul öğretmenlerine taban maaş uygulamasına karşı olmadıklarını açıkladı. Dernek, “Bizim buradaki talebimiz Devletin özel okul öğretmenlerinden yapılacak kesintileri, kendi öğretmenlerinden yapılan kesintiler ile eşitlemesidir” dedi.

TÖZOK yaptığı yazılı açıklamada derneğin 1951 yılından bu yana Türk milli eğitimine hizmet veren bir sivil toplum kuruluşu olduğunu hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı: 

“Son günlerde Özel Sektör Öğretmenleri Sendikasının eylemleri ile gündeme gelmekten dolayı rahatsız olduğumuzun bilinmesini isteriz. En net ifade ile TÖZOK hiçbir şekilde öğretmen maaşlarına müdahale etmeyi düşünmez. Ayrıca öğretmen maaşlarına sınır koymak, düzenleme yapmaya çalışmak Rekabet Kanunu’na da aykırıdır. Bizler sadece öğretmenlerin daha iyi maaş alması konusunda fikir beyan ederiz. 

KARŞI DEĞİLİZ AMA 

Bir kez daha altını çizerek belirtmek isteriz ki; Dernek olarak taban maaş uygulamasının kaldırıldığı zaman da hiçbir talepte bulunmadık. Bugün taban maaş uygulaması hayata geçirilse brüt olarak eşitlemeye de karşı değiliz ve olamayız da. Bizim buradaki talebimiz Devletin özel okul öğretmenlerinden yapılacak kesintileri, kendi öğretmenlerinden yapılan kesintiler ile eşitlemesidir.

HÜKÜMET MÜDAHALE ETTİ

Bizim bugüne kadar açıklamalarımızda anlatmaya çalıştığımız; özel okul öğretmenlerinin maaşlarının ortalamada devlet öğretmeninden düşük kalmasının nedenleridir. Hükümet ekonomik krizin en üst düzeyde yaşandığı iki yıllık dönemde özel okul ücret artışlarına müdahale ederek toplamda 2,25 kat artışa müsaade ederken, aynı yıllarda memur maaşları ve asgari ücrette 5,5 kat artış imkânı sağlamıştır. Karşı olduğumuz devlet öğretmenlerinin maaş artışları veya daha iyi imkânlara sahip olmaları değildir. Bizleri rahatsız eden öğretmenine daha iyi maaş vermek imkânı isteyen kurumlarımızın okul ücretlerine sınır koyulmasıdır. 

DAHA FAZLA KESİNTİ UYGULUYOR

Diğer bir husus ise Devletin resmi okul öğretmen maaşları için ödediği kesintilerin (vergi, SGK işçi ve işveren payı) çok daha fazlasını özel okul öğretmenlerine ve kurumlarına uygulamasıdır. Bu haksız rekabetin ortadan kaldırılması gereklidir.

Dolayısıyla, TÖZOK taban maaş uygulamasına karşı değildir. Ancak bu konunun muhatabı ya da önünde gösteri yapılacak mercii de değildir. TÖZOK bugüne kadar dernek merkezi önünde yapılan gösterilerle ilgili bir şikâyet veya engelleme talebinde de bulunmamıştır. Belirtmek isteriz ki ilgili sendika bugüne kadar TÖZOK’ dan hiçbir şekilde resmi görüşme talebinde bulunmamıştır. Bu tip bir talep, TV ekranlarından ya da sosyal medyadan yapılmayıp, yazılı olarak iletilirse cevap bulacaktır. 73 yıllık bir STK olarak hiçbir yazılı görüşme talebini geri çevirmedik, çevirmeyiz.”

03-06-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş