Arama sonuçları

TYT’nin provası: MSÜ başvuruları 30 Ocak’ta son bulacak

TYT’nin provası: MSÜ başvuruları 30 Ocak’ta son bulacak

Milli Savunma Üniversitesi’ne (MSÜ) alınacak öğrencileri belirlemek için gerçekleştirilen Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2024-MSÜ) başvuruları 30 Ocak Salı gününe kadar devam edecek. Öğrenciler bu sınavı aynı zamanda Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) hazırlık olarak da görüyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2024-MSÜ), 3 Mart 2024 tarihinde uygulanacak. Sınava başvurular, 3 Ocak’ta başlamıştı.

Adaylar, başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden bireysel olarak veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecek.

KILAVUZU İNCELEYİN

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2024-MSÜ Kılavuzu’nda yer alıyor. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

2024-MSÜ’ye başvuran adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2'nci Seçim Aşamalarına katılabilmeleri için ayrıca ÖSYM tarafından uygulanacak olan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (2024-YKS) başvurularını yapmaları ve Harp Okulları için 2024-YKS’nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT), Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2024-YKS’nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerekiyor.

21-01-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş