Arama sonuçları

2024 YKS: Sorular nasıl olacak ve kimler hazırlayacak?

2024 YKS: Sorular nasıl olacak ve kimler hazırlayacak?

Haziran ayında yapılması planlanan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili hazırlıklar şimdiden başlıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy'u kabul eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hem 2023-2024 eğitim öğretim yılında birlikte yürütülecek çalışmalar ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) kapsamına ilişkin görüştü.

DERS KİTAPLARI ÖSYM'YE GÖNDERİLECEK

Buna göre her yıl olduğu gibi bu yıl da 9-12. sınıf kazanımları ve ders kitapları Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nca ÖSYM'ye gönderilecek. YKS soruları da ders kitapları ve kazanımları dikkate alınarak hazırlanacak.

SORULARI KİMLER HAZIRLAYACAK?

Peki 2024 YKS sorularını kimler hazırlayacak? Bakan Tekin, ÖSYM soru bankasına soru yazımının ÖSYM uzmanları, akademisyenler ve Bakanlığa bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerce yapılacağını belirtti. Tekin, soru hazırlığında Bakanlığın öğretim programları ve ders kitaplarının rehber alındığının altını çizdi.

Tekin, ÖSYM ile bundan sonra da birlikte çalışmaya devam edileceğini ve yakın zamanda soru bankasına yeni soru üretme çalışmalarının yapılacağını kaydetti.

NASIL HAZIRLANMALI?

ÖSYM Başkanı Ersoy ise YKS'ye hazırlık sürecinde öğrencilerin ders kitaplarının birincil kaynak olduğu bilinciyle konu içeriklerine dikkat etmeleri, kitaplarda yer alan ölçme değerlendirme etkinliklerini yapmaları durumunda başarılı olacaklarını vurguladı.

14-09-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş