Arama sonuçları

2024 YKS: Rekor başvuru olacak sınava nasıl hazırlanmak gerekiyor?

2024 YKS: Rekor başvuru olacak sınava nasıl hazırlanmak gerekiyor?

Her yıl milyonlarca adayın üniversiteli olmak için girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak. YKS başvuruları 1-26 Şubat tarihleri arasında alınacak ve sonuçlar da 17 Temmuz'da açıklanacak

2024 YKS’ye girecek lise son sınıf öğrenci sayısı da bu yıl artacak. Çünkü 4+4+4 eğitim sistemiyle 60 ve 66 aylık olarak ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrenciler bu yıl lise son sınıf öğrencisi oldu. Bu da lise son sınıf öğrencisinin yaklaşık 300 bin artması anlamına geliyor. Geçen yıl yaklaşık 3.5 milyon adayın başvurduğu dikkate alındığında 2024 YKS için bu sayının 4 milyonun üzerinde olacağını söylemek mümkün.

Peki aday sayısıyla rekor kıracak 2024 YKS için nasıl hazırlanmak, nasıl bir çalışma programı oluşturmak gerekiyor? Sınavra başarılı olmanın yolu nedir? Konuğumuz Uğur Okulları & Uğur Kurs Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt ve Uğur Okulları & Uğur Kurs Bölüm Başkanları hem soruları yorumladı, hem de bu soruya yanıt verdi.

300 BİN DAHA FAZLA LİSE SON SINIF ÖĞRENCİSİ

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS), ÖSYM verilerine göre 3 milyon 498 bin 18 kişi aday başvuru yapmıştı. Bu başvurudan lise son sınıfta okumakta olan aday sayısı 881 bin 407 kişiyi kapsamıştı. Bu oran bir önceki yıl ile kıyaslandığında başvurularda 263 bin 700 kişilik bir artış göstermişti. Bu yıl ise 2012-2013 eğitim öğretim yılında değişen eğitim sistemindeki (4+4+4) öğrencilerin YKS’ye girme senesi olacağını belirten konuğumuz Uğur Okulları & Uğur Kurs Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt  “Bu sebeple sınava giren lise son sınıf öğrencilerinde de tahmini 300 bin civarında artış yaşanacaktır. Her yıl olduğu gibi bu yılda başvurularda rekor sayılar görülecektir diyebiliriz” dedi.

KENDİ ÖĞRENME STİLİNİZİ BULUN

YKS’nin üç oturumda gerçekleştiğini dile getiren Adil Kurt şu bilgilere değindi; “Birinci oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), ikinci oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve üçüncü oturum Yabancı Dil Testi (AYT). Öğrencilerimiz bu sınavlara hazırlanırken öğrenme kapasitesi, öğrenme hızı, sorumlu olduğu konular, ders temellerinin ne kadar sağlam olduğu gibi çeşitli faktörler başarıları üzerinde etkili olmaktadır. Bu sebeple öncelikle her öğrencinin kendi öğrenme stilini keşfedip buna uygun çalışma programları ile ders çalışması ve sınava hazırlanması gerekmektedir.

HEM TYT HEM AYT ÇALIŞIN

Temel yeterlilik testi daha çok okuduğunu anlama ve yorumlama soruları üzerine yoğunlaşırken Alan Yeterlilik Testi öğrencilerin seçmiş oldukları alanlardaki konularda bilgi birikimlerini ölçmektedir ve bu iki sınavın başarısının yüzdelik oranları farklıdır. Öğrencilerimiz bu sebeple TYT sınavında pratik yaparken yılın başından itibaren AYT konularını da düzenli bir şekilde programlarına almalı ve çalışmaya başlamaları gerekmektedir. AYT sadece eğitim yılının üçüncü çeyreğinden itibaren çalışılıp bitirilecek konulardan oluşmamaktadır. Eğitim döneminin başından itibaren öğrencilerimizin planlı ve programlı çalışma gerçekleştirmesi gerekmektedir.”

Uğur Okulları & Uğur Kurs Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt

-

18-12-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş