Arama sonuçları

Üniversitelere yeni model: Bazı dersler merkezi olarak verilecek

Üniversitelere yeni model: Bazı dersler merkezi olarak verilecek

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde yeni bir model üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Buna göre bazı dersler ortak verilecek. Özvar’ın “yeni model” ile ilgili açıklamaları şöyle: 

MERKEZİ OLARAK VERİLECEK

 “Bu yeni modelde, kapasite açısından daha önde olan üniversitelerin koordinatörlüğünde ve bilişim temelli programlara mahsus olmak üzere bazı derslerin merkezi olarak verilmesini planlıyoruz. Bu şekilde, üniversitelerimizdeki nitelikli akademik kadroların birikiminden diğer üniversitelerin de yararlanması mümkün olacaktır.” 

TÜM ÜNİVERSİTELERDE AYNI SAATTE

Ortak derslere ve bu dersleri merkezi olarak verebilecek öğretim üyelerinin isimlerine dair bir havuz oluşturduklarını vurgulayan Özvar, söz konusu derslerin tüm üniversitelerde aynı gün ve saatte verilmesi yönünde planlama yapılacağını kaydetti. 

KREDİLENDİRİLECEK DERSLER

Özvar, ön lisans programlarındaki derslerin bir kısmı için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Akademideki derslerden istifade edilmesine ve üniversiteler dışında verilen derslerin kredilendirilerek diplomaya dahil edilmesine yönelik çalışmaları da tamamlamak üzere olduklarını sözlerine ekledi. 

27-04-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş