Arama sonuçları

Yeni müfredat hangi sınıflarda başlıyor? Ders saatleri değişecek mi?

Yeni müfredat hangi sınıflarda başlıyor? Ders saatleri değişecek mi?

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adını taşıyan yeni müfredat kademeli olarak uygulanacak. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredat taslağının bir hafta süreyle kamuoyunun görüş ve önerileri için askıya çıkarılacağını açıklarken en çok merak edilen konu ise uygulamasının ne zaman başlayacağı.

Tekin, bu konuyla ilgili de açıklama yaptı. Müfredatın, uygulamasının kademeli geçiş ile olacağını söyledi. Bakan Tekin, yeni müfredatın gelecek eğitim öğretim yılından itibaren kademeli şekilde uygulanacağını anlattı.

HER KADEMİNİN BİRİNCİ SINIFINDA

Tekin, kapsamlı bir revizyon olarak nitelendirdiği yeni müfredatın eğitim ve öğretim kademelerinin tamamında ve tüm sınıf düzeylerine geçilmesi halinde farklı mağduriyetlerin ortaya çıkmasını istemediklerini ifade etti. Tekin, şöyle dedi: "Hazırladığımız program, her kademenin birinci sınıfında uygulanacak. 4 sınıf düzeyi olan okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda önümüzdeki eylül ayından itibaren yeni programımızı uygulamaya başlamış olacağız."

Kademeli geçişin yapılacağı sınıflarla ilgili Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının bu yıl ders kitabı başvurusu kabul etmediğini bildiren Tekin, "Bu sınıfların kitaplarını doğrudan ilgili genel müdürlükler yazıyor. Yani bu eylül ayından itibaren başlattığımız bir sürecin doğal geldiği nokta” dedi.

DERS SAATLERİ NE OLACAK?

Aylık rutin öğretmenler odası buluşmalarında, müfredatı yetiştirebilmek için haftalık ders saatlerinin artırılması gerektiği yönünde görüşler aldığını belirten Tekin, şunları anlattı: "Bunları üst üste koyduğumuz zaman da ortalama 60-70 saat haftalık ders yükü olması gerekiyor. Şimdi bu mümkün olmadığına göre yapılması gereken şey belli. Biz bu anlamda müfredatımızı, programlarımızı ciddi bir seyreltme sürecine de tabi tuttuk. Tekrarlanan bilgilerin çıkartılması, aynı konuları 12 yıllık zorunlu eğitim içerisinde 3-4 defa veya daha fazla tekrarlamanın çok bir anlamı yok. İkincisi çocuklarımızın akademik yetkinliklerinin veya akademik pozisyonlarının üstünde almakta zorlanabilecekleri bilgileri çocuklarımızla paylaşmanın da bir anlamı yok. O da gereksiz bir hale geliyor. Bütün bunları göz önünde bulundurarak müfredatta yüzde 35'lik bir seyreltme içerisine girdik."

Yeni müfredatla haftalık ders saatlerinde azalma olmayacağını belirten Tekin, "Şimdilik sadece programlarımızı bilgi edinmeden çok edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilecek şekilde revize etmeye odaklandık" dedi.

25-04-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş