Arama sonuçları

Yeni müfredat: Öğretmenler norm kadro fazlası olacaklar mı?

Yeni müfredat: Öğretmenler norm kadro fazlası olacaklar mı?

Yeni müfredat 2024-205 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanmaya başlayacak. Önce okul öncesi, 1’ler, 5’ler ve 9’larda başlayacak yeni müfredat daha sonra tüm sınıfları da kapsayacak. Yeni müfredat ile birlikte en çok merak edilen konu ise öğretmenlerin norm kadro fazlası durumuna düşüp düşmeyecekleri oluyor. İşte bu soruyu Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e, sorduk. Tekin, hazırlıkları tamamlanan ve onay aşamasında olan müfredatın ders içeriklerini sadeleştirmeye yönelik olduğunu ve ders saatlerinde bir azalmaya neden olmayacağını söyleyerek, bu durumda da öğretmenlerin norm kadro fazlası durumuna düşmeyeceklerini açıkladı.

İşte Tekin’in öğretmenlerle ilgili açıklaması:

“Şubat'ın sonuna doğru yaptığımız müfredat değişikliğini kamuoyuyla paylaşırız. Ama şunu daha önce söyledim yine söyleyeyim kapsamlı bir değişiklik olacağı için sadece her kademenin başlangıç sınıfında ve 2024-2025 eğitim öğretiminde başlayacak. Yani okul öncesi, 1, 5 ve 9. sınıflarda başlayacağız.

DERS VE DERS SAATLERİ AZALMAYACAK

Bu nedenle ders içeriklerinin azaltılması söz konusu olacak, ders ve ders saati değil. Çünkü Bakanlık olarak gerçekten büyük bir teşkilatız. Herhangi bir dersin haftalık saatinde yapacağımız bir saatlik azaltma ya da artırma belki binlerce, on binlerce öğretmenimizi etkileyecek. Ancak ona da ihtiyaç yok zaten.

ÖĞRETMENLER NORM KADRO FAZLASI OLMAYACAK

Öğretmenler norm kadro fazlası olmayacak, çalışmalarımız bu yönde. Ders saati azalması değil, sadeleştirilmesi gündemde. Öğretmenler etkilenmeyecek.

28-01-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş