Arama sonuçları

Bakan Tekin: Herkesin elini taşın altına koyması gerek

Bakan Tekin: Herkesin elini taşın altına koyması gerek

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Bağcılar'da Ateştuğla Kütüphanesi’nin açılış törenine katıldı. Tekin yaptığı konuşmada 2002’den sonra okul, derslik, spor salonu, atölye, öğretmen sayısı, eğitimle ilgili her ne varsa her birinin ikiyle çarpılması gerektiğini söyledi. Tekin, “Derslik sayısı iki kattan fazla. Öğretmen sayısının yaklaşık yüzde 75'i 2002 sonrası atanmış durumda. Aklınıza gelebilecek her türlü adımı attık” dedi.

Tekin, Millî Eğitim Bakanı olarak eğitim öğretim sürecine katkı veren öğretmenler, veliler, belediyeler, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerine şükranlarını sunduğunu dile getirdi. Tekin, şöyle dedi:

ÇOK BÜYÜK BİR YÜK

"Çünkü bahsettiğimiz şey çok büyük bir yük. Bu yükün altından tek başına Milli Eğitim Bakanlığının kalkması mümkün değil. Bu yükü kaldırabilmek noktasında bize destek olan herkes sağ olsun, var olsun. Hep beraber gelecek kuşakları, gelecek nesilleri inşa edeceğiz. Ülkemize, milletimize, vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkacak kuşaklar yetiştireceğiz."

Eğitim öğretim alanında herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hep beraber bu yükün altına girmezsek yapılan binaların, atanan öğretmenlerin, yapılan okulların, spor salonlarının hiçbir anlamı kalmayacaktır. O yüzden herkesin sürece katkı vermesini özellikle arzu ediyorum."

 

26-01-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş