Arama sonuçları

Üniversiteleri 'sanal fuar'da gezdiler

Üniversiteleri 'sanal fuar'da gezdiler

Üniversite tercihi yapacak adaylar,  Yükseköğretim Kurulu'nca (YÖK) yükseköğretim kurumları ve programlarının dijital ortamda tanıtılmasına yönelik ilk kez düzenlenen "Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020"ye yoğun ilgi gösterdi.

ÜNİVERSİTELERİ 'SANAL FUAR'DA GEZDİLER

Sanal fuarda, yükseköğretim kurumları, programlar, bölümler, konaklama ve burs imkanları, sosyal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere yükseköğretim potansiyelinin ve öğrencilere sunulan imkanlar anlatıldı. Fuara 200 yükseköğretim kurumu katıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bu yıl üniversite tercihi yapacak adaylar için Kovid-19 salgını nedeniyle riskleri en aza indirerek, süreci kolaylaştırmak amacıyla üniversite ve yükseköğretim programlarının dijital ortamda tanıtılmasına yönelik sanal fuar düzenledikleri belirtti.

Salgın koşullarını dikkate alarak ilk kez gerçekleştirdikleri sanal fuar ile adaylar ve üniversiteleri dijital platformda buluşturmayı istediklerini anlatan Saraç, şöyle devam etti:

TEK ÇATI ALTINDA BULUŞTULAR

"Fuar ile tercih edeceği üniversite ve programın adaylara dijital ortamda yakından tanıtılmasını hedefledik. Sanal fuara, üniversitelerimiz çok büyük oranda katılım sağladı. Tek çatı altında dijital ortamda kendilerini tanıtma fırsatı yakalayan üniversite yetkililerinden, fuar öncesi ve sonrasında çok olumlu görüşler aldık. Tercih sürecinin en önemli tanıtım çalışmasını gerçekleştirdiklerini ifade ettiler. Tercih sürecindeki adaylarımız da fuara büyük ilgi gösterdi. Sanal fuar 4 gün içerisinde 153 bin kayıtlı kişi tarafından yaklaşık 250 bin kez ziyaret edildi. 1 milyon 170 bin sayfa ziyaretinin gerçekleştirildiği sanal fuarda yaklaşık 1 milyon kez stant ziyareti de yapıldı. Bu memnuniyet verici. Fuarın, adayların bilinçli ve daha doğru bir program ve üniversite tercihi yapmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz."

ADAYLARA REHBERLİK EDİLİYOR

Saraç, adaylar için "rehberlik kaynağı" anlamında önemli birçok çalışmaya imza attıklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde yine YÖK tarafından yurt dışı yabancı uyruklu öğrencilerin ülkemize gelmesine yönelik 'Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020' adıyla bir fuar daha düzenledik. 190 yükseköğretim kurumunun yer aldığı bu fuarı da üç gün içerisinde 164 ülkeden 40 bin öğrenci kayıt olarak yaklaşık 60 bin kez ziyaret etti. Yurt dışı ve yurt içine yönelik bu iki sanal fuar ulusal ölçekte yapılan ülkemizdeki ilk yükseköğretim sanal fuarlarıdır. Türk yükseköğretim sistemi ilk defa 'Yeni YÖK' ile ulusal yükseköğretim fuarlarına kavuştu. Bizim 'Yeni YÖK' tabirini kullanmamız YÖK'ün bu yeni ve yenilikçi girişimleri dolayısıyladır."

09-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş