Arama sonuçları

Yarının Köyleri projesiyle dijital beceriler geliştirilecek

Yarının Köyleri projesiyle dijital beceriler geliştirilecek

Trendyol ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)   işbirliğinde yürüttüğü Yarının Köyleri projesi kapsamında Adana’nın Kürkçüler Köyü’nde açılan Dijital Merkez’de, yarıyıl tatili boyunca da eğitim veriliyor. 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri, temel bilgisayar kullanımından robotik kodlamaya uzanan program dahilinde iki hafta boyunca dijital yeteneklerini geliştirecek.

Yarıyıl programında çocuklar; temel bilgisayar kullanımı, 3D tasarım, 3 boyutlu yazıcı kullanımı, block tabanlı kodlama, MBlock uygulaması ile robotik kodlama, temel elektrik elektronik bilgisi ve Ardunio ile robotik kodlama eğitimleri görüyor. Toplam 40 öğrencinin faydalanacağı eğitim, çocukların ilgi ve yetkinliklerini yakından gözlemleyebilmek amacıyla 10’ar kişilik gruplar halinde veriliyor.

KADIN, ÇOCUK VE ENGELLİ BİREYLER

Dijital merkezlerde; çocuklar, gençler, kadınlar ve engelli bireyler önceliklendiriliyor. Ayrıca, Anadolu’nun yöresel ürünlerinin markalaştırılmasına yönelik çalışmalar yapılması, böylece yetiştirilen ürünlerin, zanaat eserlerinin ve el emeği ürünlerin, doğrudan tüketici ile buluşmasına fırsat yaratılması hedefleniyor. Projede e-ticaret alanında ürün geliştirmeden markalaşmaya, paketleme tekniklerinden e-ihracata kadar pek çok başlıkta eğitim veriliyor. Aynı zamanda sürdürülebilir üretim modellerini ve örnek akıllı tarım uygulamalarını yaygınlaştırarak üretimde verimliliği artırma hedefiyle çalışmalar yürütülüyor. Bölgedeki yerel üreticilerin desteklenmesi ve böylece ürünlerin e-ihracatla sınırları aşması da projenin hedefleri arasında.

Aralık 2023’te projenin yerel ortağı Sarıçam Belediyesi iş birliğiyle Adana-Kürkçüler’de ilk Dijital Merkezi’ni açan Yarının Köyleri projesi, önümüzdeki aylarda İzmir-Ulamış ve Diyarbakır-Bağıvar’da yeni dijital merkez açacak. Dördüncü Yarının Köyleri dijital merkezinin Hatay’da açılması planlanıyor.  Proje ile beş yılda toplam 10 köye ve 1 milyondan fazla kişiye ulaşılması hedefleniyor.

29-01-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş