Arama sonuçları

Özgür Özel'den Bornova Anadolu Lisesi ile ilgili iddialara tepki

Özgür Özel'den Bornova Anadolu Lisesi ile ilgili iddialara tepki

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'deki Bornova Anadolu Lisesi’nin korusunun yıkılarak Suriyeli çocuklar için anaokulu yapılacağı yönündeki haberlere tepki gösterdi.

BirGün'de yer alan habere göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'deki Bornova Anadolu Lisesi’nin (BAL) korusunun yıkılarak onun yerine Suriyeli çocuklar için anaokulu yapılacağı yönündeki iddialara tepki gösterdi.

SURİYELİ ÇOCUKLARA ANAOKULU

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özel, "Binlerce mensubundan biri olduğum Bornova Anadolu Lisesi ailesine bunu yaşatamazsınız. Bu hatadan derhal geri dönülmelidir. Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı’nın, öğrencilerinin ve velilerinin yanında bu rezaletin karşısındayız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de dün X hesabından açıklama yaparak, "Bornova Anadolu Lisesi kampüsüyle ve korusuyla bir bütündür. İzmir’in bu eşsiz mirasının şantiyeye çevrilerek talan edilmesine asla müsaade edemeyiz. Kampüsümüzün yaşaması için direnen tüm öğrencilerin ve velilerin yanındayım” demişti.

NE OLMUŞTU?

Yeniçağ Haber Müdürü Fatih Ergin, İzmir’in köklü okullarından Bornova Anadolu Lisesi’nin korusuna Suriyeli çocuklar için anaokulu yapıldığına dair bir haber yayımlamıştı. Haberle ilgili açıklama yapan İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise BAL arazisine ihtiyaçtan dolayı anaokulu inşa edildiğini belirtmiş ancak okulun Suriyeli çocuklara özel olmadığını açıklamıştı.

04-01-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş