Arama sonuçları

Yeni kampusun hedefi: Karbon nört okul olmak

Yeni kampusun hedefi: Karbon nört okul olmak

150 yıllık geçmişe sahip Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV), SEV Anaokulu ve Ortaokulunu Çekmeköy’deki yeni kampsuna taşıdı. Yeni kampusta hedef “Karbon nötr okul” olmak.

Yeni kampusun inşasında iki temel yaklaşımları olduğunu söyleyen SEV Genel Müdürü Prof. Dr. Güray Erkol, bunlardan ilkinin eğitimde sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda içinde yaşadığımız gezegene duyarlı bir çevre yaratmak olduğunu söyledi. Erkol, “İkincisi ise hızlı bir dönüşüm içindeki eğitim dünyasının gelecekteki ihtiyaçlarına şimdiden hazır olmak. Elektrikli araç şarj istasyonlarından biyoçeşitliliği destekleyen peyzaj tasarımına, yağmur suyunu biriktiren sulama sisteminden çatıda kurulu güneş panellerine kadar karbon ayak izimizi en aza indirmeyi hedefledik. Hedefimiz karbon nötr bir okul olmak” dedi.

Erkol, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından geliştirilen çevre dostu bina sertifikasyon sistemi LEED'e başvuru yaptıklarını anlattı.

720 ÖĞRENCİ KAPASİTESİNE SAHİP

28 bin metrekare arsa alanında toplam 16 bin 400 metrekare inşaat alanına sahip yeni kampusta, en gelişmiş teknolojik imkanlar ve alt yapıyla donatılmış sınıfların yanı sıra 600 metrekarelik kütüphane ve 3 bin 500 metrekarelik geniş spor kompleksi de yer alıyor. 720 öğrenci öğrenim görebiliyor. 

Kampus, SEV okullarının yürüttüğü UNESCO Kültür Varlıkları Koruma Programları, Kültürler Arası Etkileşim Programları sayesinde farklı ülkelerden 18 okul ile geliştirilen iş birliği projeleri için de önemli bir sergi alanı olma hedefi taşıyor.

21-09-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş