Arama sonuçları

Yeni müfredat ne zaman açıklanıyor? Ders saatleri azalacak mı?

Yeni müfredat ne zaman açıklanıyor? Ders saatleri azalacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim editörleriyle yaptığı görüşmede yeni müfredatla ilgili çalışmaların tamamlandığını söyledi. Tekin, kademeli olarak önümüzdeki öğretim yılından itibaren uygulanacak müfredatın ders saatlerinde bir azalmaya neden olmayacağını açıkladı.

Tekin’in müfredat ile ilgili açıklamaları şöyle:

Müfredat değişikliği ile ilgili bütün çalışmalarımız bitti fakat hem genel müdürlüklerin hem de Talim ve Terbiye Kurulu’nun inceleme süreci devam ediyor. Söz konusu bu çalışmalar da tamamlandığında Şubat'ın sonuna doğru yaptığımız müfredat değişikliğini kamuoyuyla paylaşırız. Ama şunu daha önce söyledim yine söyleyeyim baya kapsamlı bir değişiklik olacağı için sadece her kademenin başlangıç sınıfında ve 2024-2025 eğitim öğretiminde başlayacak. Yani okul öncesi, 1, 5 ve 9. sınıflarda başlayacağız.

DERS SAATLERİ AZALMAYACAK

Bu nedenle ders içeriklerinin azaltılması söz konusu olacak, ders ve ders saati değil. Çünkü Bakanlık olarak gerçekten büyük bir teşkilatız. Herhangi bir dersin haftalık saatinde yapacağımız bir saatlik azaltma ya da artırma belki binlerce, on binlerce öğretmenimizi etkileyecek. Ancak ona da ihtiyaç yok zaten.

28-01-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş