Arama sonuçları

Yeşilköy Anadolu Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden alıyor?

Yeşilköy Anadolu Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden alıyor?

Yeşilköy Anadolu Lisesi, öğrencilerini hangi yüzdelik dilimden alıyor? Hangi öğretim programlarını uyguluyor?  Bu yıl kaç öğrenci alacak. Yeşilköy Anadolu Lisesi Müdürü Adem Düzgün pervinkaplancom instagram yayınına konuk olarak sorularımızı yanıtladı. İşte sorular ve yanıtları:

KAÇ ÖĞRENCİ ALACAK?

-2023-2024 öğretim yılı için kontenjanınız nedir? Geçen seneye göre değişiklik oldu mu?

2023-2024 eğitim öğretim yılında 120 öğrenci alınacak. Geçen seneye göre bir değişiklik yok. 

-Geçen sene okula son giren öğrencinin yüzdelik dilimi ve puanı ne olmuştu? 

Geçen sene okulumuza yerleşen en son öğrencimizin Yüzdelik dilimi 3,9.  Taban Puanımız 440,0024

NAKİLLER DÖNEMİNDE DEĞİŞTİ Mİ?

- İlk merkezi yerleştirmenin ardından nakiller döneminde puanlarda nasıl bir değişiklik oldu?

Merkezi yerleştirme sonrası birinci yerleştirmede taban puanımız 441 iken İki nakil dönemi sonunda yerleştirme puanımız  440 olarak tamamlanmıştır.

-Hazırlık sınıfı zorunlu mu? Yoksa yeterlilik sınavına girerek, hazırlık atlamak mümkün olacak mı? Seviyelerine göre sınıflar mı oluşuyor?

Hazırlık sınıfı zorunlu değildir. Okullar açılmadan önceki 4 -10 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak İngilizce Seviye Tespit Sınavında yeterli puan (100 üzerinde 70) alan öğrenciler 9. Sınıfa doğrudan kayıt yaptırabileceklerdir. İngilizce düzeylerine göre hazırlık sınıflarımızda seviye sınıflarımız oluşturulacak. Bu yıl A2 ve B1 seviyeleri ile başlayan iki gurup sınıflarımız vardı.

DİL EĞİTİMİ KAÇ SAAT?

 -Hazırlık sınıfında haftada kaç saat yabancı dil var? Sonraki sınıflarda kaç saat oluyor?

Hazırlık sınıflarımızda 20 saat İngilizce dersi olacak (İngilizce zümre kararına göre 14-16 saat Main Course, 4-6 saat Skills). 9. Sınıflarımızda 4 saat zorunlu 2 saat seçmeli İngilizce dersi ve DYK kursları düzenlenmekte, 10. 11. ve 12. Sınıflarda İngilizce ders saati 4 ‘tür. 

-İkinci yabancı dil nedir? Haftada kaç saat?

İkinci Yabancı Dilimiz Almaca olup, Hazırlık sınıflarında 4 saat, diğer sınıflarda 2 saattir. Yine İngilizce dersinde olduğu gibi öğrencilerimizin istemeleri durumunda Seçmeli Almaca dersi 2 – 4 saat olarak seçmek mümkündür.

-Yürütülen Erasmus projeleri var mı?

Bakırköy’de  bu yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün  Erasmus akredite programına dahil tek lisedir. Sürec yeni başlayacaktır.  Uluslararası e Twinning projeleri her yıl yoğun olarak yapılmakta olup bu yıl üçüncü kez Avrupa Kalite Etiketi ve E Twinning Okulu (Gümüş) ünvanı almış durumundayız.

IB OKULU BAŞVURUSU NE OLDU?

-IB okulu olmak için başvuruda bulunmuştunuz. Bu başvuru ne durumda?

Okulumuz IB programı için izleme sürecinde olup, başvurumuzu bakanlık nezdinde yaptık, hazırlık süreci devam ediyor onayımızın alınmasının arkasında 10. Ve 11. Sınıflar seviyesinde IB programı uygulamayı planlıyoruz.

-Yurtdışı üniversitelerine öğrenci gönderiyor musunuz?

AB Vatandaşı (Çifte Vatandaş) olup, YÖS sınavına ya da Yurt Dışındaki Üniversitelerden kabul görmeleri durumunda yurt dışında eğitim gören öğrencilerimiz mevcuttur. Her yıl en az 10 öğrencimiz yurt dışındaki üniversitelerden kabul görmektedir.

ÖĞRETMEN SAYISI NEDİR?

- Okulda toplam kaç öğretmen bulunuyor? Branş eksiği var mı?

42 Öğretmenimiz var. Branş eksiğimiz bulunmamaktadır.

-Sınıf kontenjanlarınız ne olacak?

Hazırlık Sınıfı Bulunan Okullarda sınıf mevcutları 30 olup, bu yıla mahsus tüm Türkiye’de  deprem bölgesinden gelebilecek öğrenciler için her sınıfa ek olarak 2 öğrenci daha yerleştirileceğinden sınıflarımız en fazla 32 kişi olacaktır.

- Kaç öğrenciniz var? İl dışından gelen oluyor mu?

Öğrenci sayımız 425-440 arasında değişiyor. Yeni kayıt olacak Hazırlık Sınıfı 120 öğrencimizle beraber 540 öğrencimiz olacak.  İl dışından gelen öğrencimiz pansiyonumuz olmadığı için bulunmamaktadır. Ancak memuriyet veya çok özelde ev taşıyarak öğrenim gören az sayıda öğrencimiz vardır.

-Şu anda lisede kaç öğrenci öğrenim görüyor? 

Şu an güncel öğrenci sayımız (12. Sınıflarımızda 95 öğrencimiz mezun oldu) 420 olup, Yeni kayıt olacak Hazırlık Sınıfı 120 öğrencimizle beraber 540 öğrencimiz olacak.

HANGİ BÖLÜMLERE YERLEŞİYORLAR?

-Türkiye’deki üniversitelere yerleşme oranlarına baktığımızda mezunlarınız en fazla hangi bölümleri tercih ediyorlar?

Çoğunlukla Mühendislik %50 – 55

Sağlık (Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık) % 30 - 35,

 Diğerleri ise yıllara göre değişmekle birlikte %10 – 20(Eğitim, Yönetim, Siyaset, Ticaret, Dil, Fen ve Sosyal) oranında yerleştirme olmaktadır.

YKS KURSU VAR MI?

 -YKS için özel bir hazırlık kursunuz var mı?

Okulumuzda hafta içi ve hafta sonu Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımız ve belirli aralıklarla yaptığımız deneme sınavlarıyla öğrencilerimize YKS hazırlığı için destek olmaya çalışıyoruz.

-6 Şubat’tan sonra okulların depreme karşı sağlamlıkları sorulmaya başlandı. Sizde durum nedir?

DEPREME DAYANIKLI MI?

Okulumuzun 2008 yılında Deprem güçlendirmesi yapılmış olup, ayrıca okulumuzun bahçesi ve çevresi Yeşilyurt ve Yeşilköy  Mahallelerinin Deprem Toplanma Bölgesidir. Bina güvenliği açısından herhangi bir risk yoktur.

13-07-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş