Arama sonuçları

Yabancı özel liselerde serbest kayıt dönemi: Hangi okullarda boş kontenjan var?

 Yabancı özel liselerde serbest kayıt dönemi: Hangi okullarda boş kontenjan var?

Türk ve yabancı özel liselerde iki kez ön kayıt-kesin kayıt dönemi son buldu ve okullar serbest kayıt dönemine geçti. Yabancı özel liseler, bugünden itibaren 3 gün süreyle boş kontenjanlarını doldurana dek serbest kayıt yapacak. Ancak serbest kayıt döneminde de liseler tekrar taban puanlarını açıklayacak ve puan üstünlüğüne göre liseler asil ve yedek kayıt yapacak. Bu 3 gün boyunca olası kayıt çekmelerden dolayı oluşabilecek boş kontenjanlar okulların internet sitelerinden açıklanacağı için velilerin yakından takip etmesi gerekiyor.

NAKİLLERE KADAR KAYIT YOK

Liseler, 14 Temmuz’dan sonra ise nakiller dönemine kadar özel okullar kayıt alamayacak.

Bu arada birinci ön kayıt döneminde Amerikan Robert Lisesi, Alman Lisesi, İzmir Amerikan Koleji, Saint Joseph Fransız Lisesi,  Notre Dame De Sion Fransız Lisesi, Sainte Pulcherie Fransız Lisesi, Saint Benoit Fransız Lisesi, Saint Michel Fransız Lisesi, İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi, İtalyan Lisesi ilk kayıt döneminde kontenjanlarını doldurmuştu. Ancak bazı okullarda kayıt çekmeden dolayı boş kontenjan var.

İkinci kayıt döneminde yabancı özel liselerde 67 boş kontenjan kalmıştı. Serbest kayıt döneminde 20 boş kontenjan var.

HANGİ OKULLARDA BOŞ KONTENJAN VAR?

İzmir Amerikan Koleji: Serbest kayıt dönemi puanı 463. Boş kontenjan 1.

Galileo Galilei İtalyan Lisesi: 61 kontenjanından 9’u boş. Serbest kayıt dönemi puanı 455

Üsküdar Amerikan Lisesi: Serbest kayıt dönemi puanı 483. Okulun 180 kontenjandan kızlarda 2, erkeklerde 3 olmak üzere 5 boş kontenjan var.

Tarsus Amerikan Koleji: Serbest kayıt dönemi puanı 442. Okulun 60’ı kız olmak üzere 120 kontenjanından kızlarda 1, erkeklerde 1 olmak üzere 2 boş kontenjanı var.

AVUSTURYA LİSESİ

Avusturya Lisesi: Bu takvimin dışında kayıtlarını yürütüyor. Yedek liste üzerinden kayıtlarına devam ediyor. Puanları değişmedi. Lise için 480 ve 1 kontenjan boş.  Taban puanı 470 olan ticaret bölümünde 2 boş kontenjan var.

12-07-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş