Arama sonuçları

Yurtdışı üniversite hayaliyle dolandırılmayın

Yurtdışı üniversite hayaliyle dolandırılmayın

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından bir yandan tercih sürecine girilirken, bir yandan da istedikleri puanları alamayan öğrenciler için yurtdışında üniversite bir seçenek olarak araştırılmaya başlandı. Ancak bu araştırmaları yaparken dikkatli olmak da gerek. Çünkü yurtdışı eğitim danışmanlığı adı altında hizmet veren bazı kurumlar ve kişiler, gerçekliği olmayan cazip vaatler sunarak öğrencileri kandırmaya çalışıyor.

 

DİKKATLİ OLMAK GEREK

 

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) denklik garantisi, Türkçe eğitim, yurtdışında oturum ve iş bulma imkânı, Türkiye’ye yatay geçiş seçeneği gibi vaatler en sık rastlananlar arasında. Tüm kayıt sürecini takip ettiklerini söyleyen hatta “mezun olana kadar ilgileneceğiz” diyen dolandırıcılar, öğrenciler sınırı geçtikten sonra telefonlara dahi cevap vermiyor. Danışmanlık ücretleri ise 1.000 dolardan başlıyor, 10 bin dolara kadar çıkıyor.

YÖK UYARI YAPIYOR

Bu alandaki dolandırıcılıklarla ilgili YÖK ile Türkiye’nin yurtdışındaki eğitim müşavirlikleri öğrencileri dikkatli olmaları için sık sık uyarıyor. Bu noktada okultanima.yok.gov.tr’den üniversitenin denkliğinin olup olmadığına da mutlaka bakmak gerekiyor. Çünkü üniversitenin denkliği yoksa alınan diploma Türkiye’de geçerli olmuyor.

26-07-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş